Billy fiskalne blagajne dostupne i u Crnoj Gori

Ovog ljeta je i Crna Gora uvela online elektronsku fiskalizaciju, što su u Etranetu iskoristili za širenje i na ovo tržište

Iako Crna Gora već nekoliko godina ima fiskalizaciju putem tzv. poreskih registar kasa od ovog su lipnja porezni obveznici u Crnoj Gori u postupku prelaska na oblik fiskalizacije koji je vrlo sličan onoj u Hrvatskoj, kažu u tvrtki Etranet. U toj će se zemlji računi od sada pri izdavanju fiskalizirati online, putem na internet povezane fiskalne blagajne.

“Zahvaljujući prilagodljivosti našeg Billy fiskalnog rješenja, uz pomoć lokalnog crnogorskog partnera tvrtke Montora Software, smo u vrlo kratkom roku proširili ponudu naših Billy fiskalnih blagajni i Billy fiskalnog rješenja i na tržište Crne Gore. Tako je već moguće putem lokalnih web stranica i drugih prodajnih kanala našeg partnera naručiti Billy fiskalne blagajne u potpunosti usklađene s poreznim zakonima i fiskalizacijskim propisima Crne Gore”, naglašavaju u Etranetu.

Ovime je Crna Gora postala peta zemalja u kojoj su prisutne Billy fiskalne blagajne odnosno Billy rješenje za fiskalizaciju. Naime, Billy fiskalne blagajne odnosno Billy rješenje za fiskalizaciju dostupni su u Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Rumunjskoj te odsad i u Crnoj Gori što znači da hrvatsko rješenje za fiskalizaciju pokriva gotovo trećinu svih europskih zemalja koje imaju obveznu fiskalizaciju računa.

“Naravno, širenjem na Crnu Goru ne završavaju naše ambicije. Zahvaljujući prilagodljivosti Billy fiskalnog rješenja i našim iskusnim developerima i stručnjacima za fiskalizaciju u prilici smo i u drugim zemljama lokalnim partnerima ponuditi prilagođeno Billy rješenje za fiskalizaciju te fiskalne blagajne”, zaključuju u Etranetu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHrvatska pošta spremna za primjenu novog sustava carinjenja pošiljaka
Sljedeći članakSuša zaprijetila talijanskoj poljoprivredi