U četvrtak 14. ožujka u organizaciji marketinške agencije Dhar media održana je konferencija “Superjunaci biznisa – Tijelo, um, duh”. Uvodnim govorom posjetitelje je pozdravila CEO Dhar medije ujedno predavačica na konferenciji, Lea Brezar, koja je istaknula važnost usvajanja i primjenjivanja ovakvog tipa lidershipa koji je u Hrvatskoj skoro pa i nepoznat.

“Svojim predavanjem objasnila sam važnost brige o mentalnom zdravlju svakog pojedinca kao preduvjetu za zdravu radnu sredinu, poslovni uspjeh i osobno zadovoljstvo. U skladu s motom same konferencije (budi promjena koju želiš), pozvala sam prisutne poduzetnike, lidere i vlasnike tvrtki da preuzmu inicijativu i vlastitim primjerom kreiraju željene promjene u svom timu, tvrtci i životu”, istaknula je Tamara Kajari, certificirana profesionalna organizatorica, osnivačica i vlasnica tvrtke SLAGALICA organiziranje.

Irena Brbić, homeopatkinja koja je magistrirala u Prestonu, UK, na University of Central Lancashire integrativnu zdravstvenu skrb i trenutno je doktorand jezika i kognitivne neuroznanosti (JEKON) na Sveučilištu u Zagrebu, održala je drugo predavanje u kojem se osvrnula na izvanredne sposobnosti ljudskog mozga, te kako ga što uspješnije aktivirati.”Sasvim obični ljudi u svom svakodnevnom životu postižu fokusiranu pažnju kroz osvještavanje sebe kroz koje vježbe koje ponavljaju. Izvanredna sposobnost mozga je da se mijenja i prilagođava i tako kreira nove ideje, nove veze sa svojim tijelom a tako utječe i na filziološki dio organizma – krvni tlak i nivo hormona itd. Naša percepcija svijeta se potpuno mijenja i mi imamo sposobnost da promijenimo svoju reakciju reagiranja na stres i imamo sposobnost transformacije našeg stanja uma i svijesti kroz svjesnost, namjeru, misli, emocije i akciju. Transformacijsko i inspirativno vodstvo, leadership, korelira s poboljšanjem osobe koja osnažuje svoje neuronske veze”, izjavila je.

U trećem i posljednjem predavanju na konferenciji, Lea Brezar, CEO Dhar medie, vlasnica licence Superbrands i magazina Brend kultura, autorica osam knjiga na temu osobnog razvoja i jedna od vodećih zagovornica dharmičkog pristupa poslovanju u Hrvatskoj, uvela je prisutne u njegove osnovne postulate i naučila kako ga primijeniti u praksi te izjavila “Dharmički menadžment je služenje univerzalnom dobru. Služenje u punom smislu riječi. Vrijeme je da svoje poslovanje, tvrtke, državu i sustav usmjerimo ka rastu i napretku te na prvo mjesto postavimo čovjeka koji će se u njemu osjećati ispunjeno, smisleno i svrhovito. Vrijeme je za dharmički način vođenja!“

Osim raznolikih, a opet usko povezanih predavanja stručnjakinja iz područja organizacije, neuroznanosti i lidershipa, posjetitelji su mogli čuti kako je to raditi u tvrtci koja posluje prema dharmičkom menadžmentu iz osobnog iskustva jedne od zaposlenica tvrtke Dhar media. Konferencija je završila okruglim stolom koji se na temu “Tijelo, um, duh” pozabavio raznim primjerima vođenja u praksi, a sudjelovali su Davor Perkov, znanstveni suradnik i profesor-docent na DIU Libertas međunarodnom sveučilištu, Sanja Gomuzak, trenerica komunikacijskih i prodajnih vještina i vlasnica tvrtke Sofis savjetovanje, te predavačice na konferenciji Tamara Kajari, Irena Brbić i Lea Brezar.