Blink će u Pevecu uvesti Microsoft SharePoint i Microsoft Exchange, što će trgovačkom lancu omogućiti znatno učinkovitiju komunikaciju između sektora i dobavljača

Trgovački lanac Pevec potpisao je s informatičkom tvrtkom Blink sporazum o uvođenju novog sustava interne komunikacije temeljenog na rješenjima Microsoft SharePoint i Microsoft Exchange. Pevecu će to omogućiti poboljšanje poslovnih procesa, jer će sigurnim i stabilnim sustavom dvosmjerne komunikacije povezati sve sektore i segmente, odnosno blizu tisuću zaposlenika u 13 trgovačkih centara te upravi smještenoj na dvije lokacije, u Bjelovaru i Zagrebu.

“Za Pevec će ovo značiti bitan organizacijski korak naprijed jer će nam komunikacija sad postati standardizirana, svima dostupna i po prvi puta istinski dvosmjerna”, rekao je direktor informatike i organizacije Peveca Tomislav Podhraški. “Brzo rastemo, samo ove godine zaposlili smo stotinjak novih ljudi, a jedinstveni smo po tome što nudimo čak pet prodajnih programa, od elektronike do proizvoda za dom i vrt. Stoga se kvalitetnija i brža razmjena informacija i izvješća nametnula kao imperativ”, dodao je.

Microsoft SharePoint i Microsoft Exchange koje će uvesti Blink međusobno su integrirana rješenja koja omogućavaju jednostavan i siguran pristup internoj komunikaciji s bilo koje lokacije i uređaja. Fleksibilna su jer se mogu koristiti kako u oblaku, tako i na vlastitoj infrastrukturi, a organizacija ih prema potrebama može otvarati prema van, uz zadržavanje najviše razine sigurnosti i kontrole. Mogu se širiti u poslovnu društvenu mrežu koja uključuje skupine zaposlenika i prema potrebi, sudionike izvan organizacije, poput dobavljača ili vanjske logistike.

“Od Blinkove usluge na Microsoftovoj platformi očekujemo velike uštede u poslovanju, primjerice prodajne akcije su zahtjevan proces koji oduzima mnogo vremena i energije. Sada ćemo ih organizirati brže i lakše jer ćemo sa svih razina primati strukturirane i pregledne povratne informacije o tome što naši kupci najviše žele vidjeti u ponudi”, rekla je direktorica marketinga Danijela Stjepanović.

Informatička tvrtka Blink nastala je spajanjem dotadašnjeg Blinka i N-informatike u srpnju ove godine.

“Za Blink je poslovna suradnja s tako uglednim partnerom kao što je trgovački lanac Pevec potvrda kako je ovogodišnje spajanje bio pravi potez, jer smo postali jači, fleksibilniji i konkurentniji. Iako i dalje ostajemo usmjereni na pružanje usluga sistemske integracije malim i srednjim poduzetnicima, sada imamo više od dvadeset licenciranih stručnjaka pa možemo preuzeti i ovako zahtjevne projekte kao što je uvođenje kompletne komunikacije za jedan od vodećih hrvatskih trgovačkih lanaca, s gotovo tisuću zaposlenika na brojnim lokacijama”, ocijenio je član Uprave Blinka Roko Babić.

Blink će Microsoft SharePoint u Pevecu uvesti do kraja prosinca, a Microsoft Exchange do kraja siječnja.