SAP roadshow kamion

Tehnologije poput blockchaina, strojnog učenja ili Interneta stvari ušle su u svakodnevni govor, no koncepti na kojima su temeljene i mogućnosti primjene, često ostaju poprilično apstraktne za mnoge kompanije i korisnike.

Kako bi ove tehnologije približila tvrtkama, akademskoj zajednici te javnosti, softverska kompanija SAP, u sklopu europske turneje The Intelligent Enterprise – Innovation on the Move, gostuje u utorak i srijedu, 9. i 10. listopada ispred Muzeja Mimara (Rooseveltov trg 5). Tom prigodom ondje će se nalaziti SAP-ov posebno tehnološki opremljen kamion koji će sudionici moći slobodno posjetiti te se na nov i zanimljiv način upoznati s nizom inovacija u različitim područjima.

Posjetitelji će moći naučiti i vidjeti kako se nove tehnologije mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju i koju dodatnu vrijednost daju kompanijama koje ih koriste. Roadshow kamion koji će se nalaziti ispred Muzeja Mimara predstavlja repliku SAP Immersive Experience sobe koja posjetiteljima omogućava interaktivno iskustvo u 360 stupnjeva uz zaslone osjetljive na dodir i kontrolu glasom.

Sve do sada, SAP Immersive Experience soba bila je dostupna jedna u sjedištu kompanije u Walldorfu. No, zahvaljujući turneji The Intelligent Enterprise, SAP je ovo jedinstveno korisničko iskustvo približio drugim zemljama i gradovima.

Prezentacije su otvorene za javnost isključivo u terminu od 17 do 18 sati (oba dana) uz prethodnu registraciju, a bit će posvećene temi pametnog grada. Građani će imati priliku upoznati se s konceptom izgradnje pametnog grada i saznati kako inovacije omogućavaju veću učinkovitost gradskih usluga, znatne uštede, a posljedično i veću kvalitetu života njegovih stanovnika.