Bolt slavi pet godina u Hrvatskoj s više od 32 milijuna vožnji

Direktor Bolta Hrvatska Tomislav Lukačević (Foto: Boris Kovačev / CROPIX)

U tom periodu pređeno je oko 150 milijuna kilometara, što je jednako približnoj udaljenosti od Zemlje do Sunca

Ovih dana Bolt obilježava svoju 5. godišnjicu u Hrvatskoj, razdoblje koje karakterizira impresivan rast, inovacije i uspostavljanje Bolta kao tržišnog lidera u uslugama vožnje na zahtjev. Od svojih početaka, Bolt je revolucionirao urbanu mobilnost i naknadno dodatno proširio svoje usluge na dostavu hrane te najam električnih romobila, postajući nezaobilazan dio svakodnevnog života u Hrvatskoj, priopćili su s te platforme.

“S ponosom gledamo na naših pet godina prisutnosti u Hrvatskoj. Naš rast i uspjeh su rezultat neprestane predanosti inovacijama, kvaliteti usluge i zadovoljstvu korisnika. Svjesni smo važnosti prilagodbe brzim promjenama na tržištu, a naš tim, s bogatim iskustvom u industriji vožnji na zahtjev, neumorno radi na tome da Bolt ostane sinonim za kvalitetnu i cjenovno prihvatljivu uslugu prijevoza. Predani smo nastavku našeg puta prema održivom i kvalitetnom urbanom prijevozu u Hrvatskoj uz zadržavanje statusa predvodnika”, izjavio je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

Impresivan rast i širenje: Pogled na brojke
Boltovu posvećenost zadovoljstvu korisnika i partnera vozača dokazuje preko 32 milijuna vožnji u Hrvatskoj u samo 5 godina. U tom periodu pređeno je oko 150 milijuna kilometara, što je jednako približnoj udaljenosti od Zemlje do Sunca. Titulu najvjernije korisnice odnijela je Zagrepčanka sa skoro 4.000 vožnji u proteklih pet godina, dodaje se u priopćenju.

Stoga ne čudi da je prisutnost Bolta utjecala i na snažan porast tržišta autotaksija u Hrvatskoj koje se povećalo s prosječno 650 tisuća vožnji mjesečno u 2018. na 15 milijuna vožnji mjesečno u 2023. Zahvaljujući predanosti i prilagodbi tržištu, broj aktivnih vozača kontinuirano je rastao, a broj korisnika aplikacije broji se u stotinama tisuća na mjesečnoj bazi. Bolt se proširio na veće gradove kao što su Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Dubrovnik, ali i na manje gradove gdje je također postojala potreba za kvalitetnom i pristupačnom uslugom prijevoza.

Boltov doprinos urbanom životu i turizmu
Upravo u gradovima u kojima je prisutan Bolt izvrsno nadopunjava javni prijevoz i rasterećuje promet, a posebice u turističkim središtima poput Zadra, Dubrovnika i Splita, gdje u sezoni dolazi čak do peterostrukog porasta u broju vožnji. Drugi gradovi poput Osijeka, Rijeke i Velike gorice izvrsno su prihvatili uslugu najma e-romobila koji su postali neizostavan dio svakodnevnog života njihovih građana i posjetitelja.

Inovativna upotreba tehnologije i fokus na sigurnost
Zahvaljujući i implementaciji AI alata, Bolt kontinuirano unapređuje sigurnost svojih putnika te partnera vozača. Svi Boltovi partner vozači moraju proći AI verifikaciju identiteta, a istovremeno su kvalificirani taksi vozači s valjanom taksi licencom. Bolt kontinuirano radi i na drugim aspektima sigurnosti te su tako i djelatnici u službi za korisnike prošli edukaciju u suradnji s udrugom Solidarna kako bi što bolje reagirali na određene situacije.

Održivi rast
Bolt Hrvatska u proteklih pet godina demonstrira neumornu potragu za inovacijama, zadovoljstvom korisnika i poslovnim uspjehom. Dok tvrtka s nestrpljenjem očekuje buduće izazove i prilike, ostaje posvećena kontinuiranom poboljšanju svojih postojećih usluga te uvođenju novih, zaključuju iz Bolta.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKonzum, Kaufland i Sana delikatese ovogodišnji “Najdonatori”
Sljedeći članakDominik Livaković i Podravka donirali sportaše s intelektualnim teškoćama