BONUS je obiteljska proizvodna tvrtka premium proizvoda za čišćenje domaćinstva sa sjedištem na jugu Mađarske, u samoj blizini Slavonije. Svojim inovativnim patentiranim i visokokvalitetnim proizvodima osvojila je srca kako inozemnih tako i hrvatskih potrošača.

Poduzeće je s radom otpočelo 1994. godine izradom metalnih i plastičnih žica. Njegujući obiteljske vrijednosti, ljubaznost pri pružanju usluga kupcima i pouzdanost u kvalitetu svojih proizvoda, dospjeli su na mjesto najzastupljenijeg brenda na mađarskom tržištu s udjelom većim od 90%.

S proizvođačkim pogonima koji se danas protežu na 6.500 četvornih metara te uz financijsku podršku Europske Unije i mađarske vlade, isti su u razdoblju između 2008. i 2019. godine obnovljeni, a u okviru ovih investicija ostvarena je i automatizacija proizvodnje i brojni zeleni energetski projekti za sprečavanje negativnog utjecaja na okoliš.

Zahvaljujući neprekidnom ulaganju od više od 1,5 milijuna eura godišnje usmjerenom na pribavljanje najsuvremenije tehnologije u svrhu automatizacije cjelokupnog procesa proizvodnje, proces izrade spužvi, žica, krpa i plastičnih proizvoda danas je u potpunosti automatiziran. Zahvaljujući tome, podignuta je kvaliteta proizvoda te proširen kapacitet i brzina proizvodnje.

BONUS se stoga nalazi među vodećim proizvođačima u ovom segmentu, a ujedno je i jedina kompanija na svijetu koja močo setove u potpunosti sama izrađuje; od same plastične kapice za mop pa do pamuka na močo nastavku. Svi dijelovi se proizvode i obrađuje u vlastitom pogonu. Kako bi mogli kontrolirati i kvalitetu mikrofiber materijala koji se, zbog izvrsne sposobnosti apsorpcije vode, koristi kao tkanina ne samo za brisače podova, nego i za krpe, u kineskom Ningbuu tvrtka je otvorila svoju podružnicu.

Prateći potrebe kupaca na zapadnom tržištu, 2011. godine je registrirana i BONUS+ linija koja savršeno nadopunjuje standardnu liniju BONUS asortimana i koju zbog atraktivnog dizajna nazivaju i “slatkišem za oči”. Bonus je kao brend posvećen proizvodnji visokokvalitetnih artikala kako bi se održao ugled same marke, što uključuje i osvježenje najprodavanijih proizvoda u pogledu dizajna svake godine. Želja je tvrtke pratiti najnovije trendove kako bi se što bolje istaknuli na policama (kao što je BONUS MicroMOP, BONUS MicroMOP Soft i BonusDUO spužva).

Poslovodstvo i certifikati
Pouzdanost financijskog stanja poduzeća BONUS su potvrdile tvrtke Opten i Bisnode, kao dvije vodeće kuće po pitanju financijskih analiza u Mađarskoj i u Europi, dodijelivši BONUS-u ocjenu “A-minimalan rizik” te “AAA izvrsnost” kao tvrtki s kojom je pouzdano surađivati. Ovom se ocjenom može pohvaliti još samo 0,63 posto mađarskih tvrtki. BONUS je ujedno i tvrtka koja je pobijedila na najviše natječaja raspisanih u Mađarskoj. Između 2008. i 2019. godine BONUS je među mađarskim malim i srednjim poduzećima osvojio i najviše natječaja koje je financirala EU.

Prestižna certifikacijska kuća Tequa-Zert redovito provjerava sustav kvalitete i upravljanja tvrtkom, što uključuje područje proizvodnje i distribucije proizvoda za čišćenje u kućanstvu.

BONUS posluje u skladu sa sljedećim standardima:
• MSZ EN ISO 9001: 2015 (sustav kvalitete)
• 14001: 2015 (sustav zaštite okoliša) – kao tvrtka koja je predana odgovornom obavljanju svojih poslovnih aktivnosti uz stalno praćenje, smanjenje i sprečavanje negativnog utjecaja na okoliš, u sklopu čega su ostvareni planirani rezultati i po drugim ključnim pitanjima ekološke strategije. Tvrtka ulaže velike napore kako bi za sve proizvode koristila isključivo  FSC certificiranu ambalažu za pakiranju čime se osigurava maksimalna reciklaža upotrijebljene ambalaže
• 28001: 2008 (sustav odgovornog poslodavca) – kao tvrtka koja pruža izvrsne uvjete za rad i izuzetno dobre nagrade za obavljeni posao uposlenicima uz potpunu transparentnost.

BONUS U BROJKAMA:

  • 230 djelatnika
  • 350 tona tekstilne pređe godišnje
  • 150 milijuna spužvi
  • 35 milijuna močo setova
  • 10 milijuna plastičnih kapica za mop
  • 8 milijuna dijelova metala i plastike.

Cjelokupno poslovno težište BONUS-a i primarni cilj je kupcima niže platežne moći ponuditi premium proizvod i olakšati svakodnevne kućanske poslove kako bi imali što više slobodnog vremena za uživanje sa svojim obiteljima.

BONUS proizvodi su dostupni u prodaji na tržištima 12 europskih zemalja.

Ako ste zainteresirani za suradnju ili želite postati distributer BONUS proizvoda,
Kontaktirajte nas na dolje navedene informacije.

Bonus Kft.
Hungary
7800 Siklos, Ipartelepi ut2.
+36 1 770 7000
info@bonus-hungary.com
bonus-hungary.com.