19.7 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 04:03
OstaloLogistikaNiz značajnih projekata Cargo-partnera u 2017.

Niz značajnih projekata Cargo-partnera u 2017.

Cargo-partner je odradio niz zahtjevnih projekata u zračnom i pomorskom prometu diljem svijeta u 2017. godini koji uključuju vangabaritne i terete velikih težina

Međunarodna info-logistička tvrtka Cargo-partner ima već nekoliko desetljeća iskustva u transportu vangabaritnog i teškog tereta zrakom, morem i kopnom. S mrežom ureda diljem Europe, Indijskog potkontinenta, jugoistočne Azije i Sjeverne Amerike, cargo-partner stvara fleksibilna rješenja za transport i skladištenje proizvodne opreme, građevinskih strojeva i vozila, pa sve do mogućnosti preseljenja kompletnih tvorničkih postrojenja.

Osim toga, u Hong Kongu i Rotterdamu Cargo-partner ima specijalizirane centre za projektne terete kojima upravlja koristeći svoje dugogodišnje operativno iskustvo u radu, te ujedno i praktično iskustvo u ovom uslužnom sektoru.

Prijevoz traktora i čeličnih cijevi zračnim prijevozom
U rujnu 2017. Cargo-partner je organizirao zračni prijevoz traktora koji je težio više od 4.000 kg na relaciji Delhi, Indija do Milana u Italiji. Budući da je klijent, proizvođač kapitalnih dobara, hitno zatražio traktor za testiranje, Cargo-partner je organizirao transport tereta tijekom vikenda. Traktor je preuzet u Delhiju tijekom petka i sletio je u zračnu luku Milano u ponedjeljak.

Ova pošiljka predstavljala je posebne izazove, ne samo zbog robe i njezinih dimenzija, već i zbog toga što je prijevoz izvršen tijekom visoke sezone unatoč smanjenim kapacitetima avio prijevoznika. Zahvaljujući dugogodišnjim odnosima Cargo-partnera s prvoklasnim avio prijevoznicima, rezerviran je potreban prostor, te je ponuđeno brzo i pouzdano rješenje.

U istom mjesecu cargo-partner je uspio transportirati zrakom 12 čeličnih cijevi, dužine 20 m, ukupno 115 t, za potrebe naftne industrije. Nakon preuzimanja pošiljke u istočnoj Europi, pošiljka je upakirana sukladno zadanoj proceduri u sjedištu tvrtke u Fischamendu, smještenom pokraj zračne luke Beč. Cijevi su zatim otpremljene zračnim prijevozom iz Beča u Houston, Texas.

Glodalice i strojni rotori pomorskim prijevozom
U razdoblju od srpnja do kolovoza, cargo-partner je organizirao pomorski transport vertikalne glodalice od Tajvana preko Hamburga do Olšovca u Češkoj, za dobavljača strojeva koji se nalazi u Pragu.

Teret, koji je iznosio 6,5 m x 4,30 m x 3,8 m s težinom od 26,5 t, isporučen je na 40’ FR kontejneru, na ruti od Kaohsiunga, Tajvan do Hamburga, Njemačka. Odatle je nastavio na niskopodnom kamionu do Hostivica, Češka, gdje je cargo-partner organizirao carinjenje i osigurao isporuku pošiljke krajnjem primatelju.

Od kolovoza do rujna cargo-partner je prevezao strojni rotor težine 75 t, od Hradec Králov, Češka do Lavos Figueira da Foz, Portugal. Najveći dio prijevoza izvršen je trajektom od Rotterdama do Leixõesa, a dimenzije tereta iznosile su 19,5 m x 4 m x 2,7 m.

Raznovrsna i pouzdana rješenja za razne projekte u prijevozu tereta
Ranije ove godine Cargo-partner je zaprimio zahtjev za prijevoz hitne pošiljke dizelskog motora i dijelova (zupčanici i osovine), sa zadanom rutom od Tianjina, Kina do Vladivostoka, Rusija. Cargo-partner je organizirao pomorski prijevoz tereta s četiri 40’ FR i četiri 40’ DB kontejnera. Također je osigurao opsežnu dokumentaciju za rješenje carinskog uvoza u Rusiji.

Kina dokazuje da je izvozno orijentirana nacija sa gospodarstvom u porastu, a cargo-partner sa zadovoljstvom prati sva očekivanja i zahtjeve klijenata. Bez obzira radi li se o kamionima za gorivo u Manzanillo, Meksiko, trkaćim automobilima isporučenim iz Japana za Hong Kong, ili pak tri hitno potrebita vatrogasna vozila za Laos, cargo-partner je pronašao prava rješenja unutar svih rokova u 2017. godini.

Christina Hainbuchner, direktorica korporativnih komunikacija i marketinga za Cargo-partner, kaže: “Značajan timski rad između Cargo-partner ureda širom svijeta, stroge procedure kvalitete i predanost ispunjavanja potreba naših klijenata su čimbenici koji definiraju naša rješenja za projektne pošiljke. Naši stručnjaci za upravljanje teškim i vangabaritnim teretima u brojnim Cargo-partner uredima širom svijeta osiguravaju najbolju moguću uslugu našim kupcima, od automobilskih i industrijskih dobavljača do proizvođača strojeva.”

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...