Certifikat Poslodavac Partner za 2022. za čak 13 kompanija Fortenova grupe

Proces recertifikacije su uspješno prošli Konzum, Pik Vrbovec, Jamnica, mStart i Fortenova grupa d.d. dok su certifikaciju prvi puta prošli Mercator-Srbija, Mg Mivela, Roto dinamic, Zvijezda, Dijamant, Belje, Pik Vinkovci i Vupik

Čak je 13 kompanija Fortenova grupe dobilo Certificate Employer Partner (CEP) za 2022. koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Od toga je pet kompanija – Konzum, Pik Vrbovec, Jamnica, mStart i Fortenova grupa d.d. uspješno prošlo proces recertifikacije, dok je osam kompanija u procesu certifikacije sudjelovalo prvi puta – Mercator-Srbija, Mg Mivela, Roto dinamic, Zvijezda, Dijamant, Belje, Pik Vinkovci i Vupik.

Certifikat Poslodavac Partner je nepristrano priznanje stručnjaka europske HR zajednice koje potvrđuje najvišu kvalitetu upravljanja u sedam ključnih područja ljudskih resursa. Njime se prakse u Hrvatskoj uspoređuju s globalnim trendovima i time unaprjeđuju standardi u upravljanju ljudskim potencijalima te promiču primjeri izvrsnosti u HR-u.

U procesu certifikacije se prolazi i boduje niz tema poput selekcije, razvoja kompetencija, leadershipa, radne uspješnosti, uključenosti i zadovoljstva, karijere i nasljeđivanja, nagrađivanja itd. na svim razinama organizacije.

“Kad toliko različitih kompanija iz jedne Grupe dobije vanjsku stručnu potvrdu da su standardi koje primjenjuju u poslovanju na najvišoj razini, neovisno o kojem je području poslovanja riječ, to je doista razlog za ponos i dokaz da su naše interne spone sve jače. Međutim, zbog stanja na tržištu rada s kojim se već nekoliko godina suočavaju poslodavci na svim tržištima, ova certifikacija za nas ima posebnu težinu jer nosi veliki pozitivni odjek i priznanje. Imati zadovoljne i motivirane zaposlenike i stimulativne radne sredine, stvarati i održavati taj partnerski odnos danas predstavlja jednu od ključnih konkurentskih prednosti poslodavaca. Ujedno, to znači i pozitivno utjecati na cijeli niz procesa u našem regionalnom okruženju, što je i temeljna pretpostavka dugoročne održivosti“, rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe prilikom svečane dodjele Certifikata poslodavac partner.

“Ovo je zaista vrijedno priznanje svim dosadašnjim inicijativama koje se na području razvoja ljudskih potencijala provode u kompanijama Fortenova grupe i svim timovima koji na tome predano rade. Osim što pokazuju da poslovanje kompanija ide u pravom smjeru i da se kontinuirano osnažuje utjecaj zaposlenika na rast organizacija, priznanja su ujedno i značajna motivacija da, stavljajući zaposlenike u fokus našeg poslovanja, nastavimo biti primjerom dobre prakse ostalim kompanijama u regiji”, rekla je Gordana Fabris, direktorica Ljudskih potencijala Fortenova grupe.

“Zadovoljstvo je pratiti Fortenova grupu kroz zadnje tri godine, od kad se prva tvrtka iz grupacije uključila u procjenu kvalitete upravljanja ljudskim resursima, prema regionalno priznatoj metodologiji Poslodavac Partner. Posebno nam je drago vidjeti da je značajno narastao broj tvrtki koje su dio Fortenova grupe, a koje imaju certifikat Poslodavac Partner. Danas trinaest nositeljica certifikata broji preko 26 500 zaposlenika čime, ne samo da utječu na hrvatsko i gospodarstvo regije, nego utječu i na kvalitetu mnogih radnih okruženja. Iz konzultantskog iskustva, znamo koliko je zahtjevno tvrtkama takve veličine i diverzificiranosti uvoditi nove HR procese i provoditi promjene. Tvrtke Fortenova grupe posebno se ističu kvalitetom procesa zapošljavanja, uvođenjem novih zaposlenika u posao te razvojem zaposlenika kroz interne akademije s impresivnom tradicijom. Veselimo se budućim uspjesima članica Fortenova grupe, koji sigurno neće izostati s obzirom na veliko ulaganje u ljude, koji su im glavna vrijednost”, izjavila je Lara Šubić Šuše, voditeljica projekta Poslodavac Partner.

Prethodni članakOtvoren Tommy u Sesvetama
Sljedeći članakVino uz žlicu u Nico’su – bistrou u srcu Zagreba