clever-proizvodi-large-midiTrgovački lanac Billa jedan je od prvih trgovaca koji je upoznao hrvatsko tržište s konceptom trgovačke marke koja je razvijena u Austriji i ostalim europskim zemljama u kojima Billa posluje.

Privatna robna marka Clever lansirana je na tržište u siječnju 2001. godine. Vrlo brzo je prepoznata od strane kupaca u Hrvatskoj te je njena prodaja u svim segmentima robnih grupa vrlo dobra, ističu iz Bille.

Clever proizvodi nalaze se pod stalnom kontrolom kvalitete, a zastupljeni su u asortimanu prehrane, delikatesa, pića i proizvoda za kućanstvo, što znači da je se može pronaći u svim robnim grupama proizvoda.

Udio proizvoda vlastite marke u ukupnom prometu Bille iznosi oko 10%, a najprodavaniji su: Clever čoko banana 20 g, Clever jestivo suncokretovo ulje 1 L, Clever trajno mlijeko 2,5% m.m. 1 L (slim), Clever 2/1 dvoslojni papirnati ručnici, Clever čvrsti jogurt 3,2% m.m. 180 g i Clever glatko brašno T-550 1 kg.

clever-cvrsti-jogurt-32-180gO eventualnom širenju ponude pod vlastitom markom iz Bille ističu kako se u asortiman uvode oni proizvodi za kojima se pokazuje veća potražnja, koji imaju veći količinski obrtaj te nude najbolji omjer cijene i kvalitete.

“Iznimno smo zadovoljni, kako udjelom proizvoda Clever u ukupnom prometu, tako i prometom po kategorijama, a sve to zahvaljujući dobroj informiranosti kupaca koji su svjesni da Billa, kao renomirani trgovački lanac, ne riskira svoj ugled prodajom proizvoda niske kvalitete te činjenice kako su proizvodi trgovačke marke jeftiniji prvenstveno zbog manjeg ulaganja u marketing”, navodi Aleksandra Šobat iz službe marketinga Bille.

O planovima za budućnost kaže kako imaju namjeru širiti asortiman proizvoda pod markom Clever u svim robnim grupama sukladno potražnji na tržištu.