Coca-Cola Hellenic kupuje srpskog proizvođača Plazma keksa

Bambi je prošle godine ostvario prihode od 80 milijuna eura, od čega dvije trećine u Srbiji, a ostatak na zapadnom Balkanu

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) u ponedjeljak je najavila da će od investicijske tvrtke Mid Europa Partners za 260 milijuna eura kupiti srpskog proizvođača keksa i slatkiša Bambi.

Bambi je prošle godine ostvario prihode od 80 milijuna eura, od čega dvije trećine u Srbiji a ostatak na zapadnom Balkanu, navode u kompaniji sa sjedištem u Švicarskoj, koja puni i prodaje Coca-Colu u 28 zemalja.

Dodaju i da srpska tvrtka ima “snažnu” profitabilnost i maržu na dobit prije kamata i poreza (EBIT), gotovo tri puta veću od Coca-Coline. Zaključenje kupnje Bambija očekuje se u drugom kvartalu, priopćili su iz Coca-Cole.

Srpska tvrtka osnovana je 1967. godine, a proizvodi kekse, vafle i grickalice. Njezini brendovi uključuju Bambi, Plazma, Wellness, Zlatni Pek i Josh.

Dionice Coca-Cola Hellenica pale su pak prošlog tjedna 2,1 posto nakon što su upozorili da očekuju veće troškove u ovoj godini zbog duga i slabe potrošnje na nekoliko tržišta. (Hina)