Vjerujemo da dobri rezultati u poslovanju nisu dovoljni ukoliko ne pomažete i drugima, pogotovo svojim partnerima i lokalnoj zajednici u kojoj poslujete, kaže u razgovoru za “Politiku” Svetlana Glumac, direktorica za korporativne i regulatorne poslove “Moji brendovi”.

bambi-zastava-midiZa nešto više od godinu dana poslovanja, “Moji brendovi”, u okviru kojih rade kompanije Imlek, Bambi i Knjaz Miloš, postigli su značajne uspjehe na srpskom tržištu.

Svetlana Glumac, direktorica za korporativne i regulatorne poslove ove kompanije, objašnjava kako i u 2016. godini ove vodeće kompanije nastavljaju bilježiti rast, osvajajući prestižne nagrade i pomažući lokalnim zajednicama, usprkos velikoj konkurenciji.

“U odnosu na prethodnu, u 2016. godini kompanija Bambi bilježi značajan rast na tržištu Srbije. Ista situacija je i u izvoznom pogledu jer je Bambi od početka godine ušao na pet novih tržišta. Samo smo od početka ove godine realizirali 20 kampanja za Plazmu u Srbiji i regiji. Posebno bih istaknula ozbiljan ulazak na tržište Hrvatske, gdje smo krajem prošle godine prvi put krenuli s kampanjom, što je vrlo brzo rezultiralo dvostruko većom stopom izvoza i dvostruko većim tržišnim udjelom,” rekla je Glumac te dodala kako, osim tradicionalno dobrih rezultata na domaćem tržištu, postižu značajan uspjeh i u osvajanju novih tržišta kao što su SAD, Austrija, Izrael i Rusija. (SEEbiz.eu/Politika)