Američki proizvođač gaziranih pića Coca-Cola u utorak je najavio da će u SAD-u, svom najvećem tržištu, početi koristiti boce koje su potpuno izrađene od reciklirane plastike.

Tom inicijativom Coca-Cola bi smanjila upotrebu nereciklirane plastike za 20 posto u Sjevernoj Americi u odnosu na 2018..

S prelaskom na boce koje bi bile potpuno izrađene od reciklirane plastike, kompanija se želi uključiti u globalnu borbu protiv plastičnog otpada i smanjiti svoj ugljični otisak.

Počevši od veljače, kompanija kreće s prodajom svojih pića, među kojima su Coca Cola, Diet Coke, Coke Zero Sugar i Coca Cola Flavors u recikliranim plastičnim bocama od 400 ml i to u Kaliforniji, New Yorku i Floridi, a do proljeća i u Teksasu.

U prosincu prošle godine, udruga #breakfreefromplastic je označila Coca-Colu, PepsiCo i Nestle kao tri najveća svjetska zagađivača plastikom i to tri godine zaredom.

No, Coca-Cola se obvezala da će do 2030. godine za svaku bocu ili limenku koju proda pomoći prikupiti i reciklirati istu količinu prazne ambalaže s tržišta te koristiti ambalažu koja sadrži 50 posto recikliranog materijala.

Također, kompanija ulaže napore da se do 2025. može reciklirati 100 posto primarne ambalaže koju globalno plasira. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!