LabudĐakovački Meteor – proizvodnja kemijskih proizvoda d.o.o, novi je vlasnik Labuda i Badela d.o.o.

Ovu vijest potvrdio je Glasu Slavonije vlasnik i direktor Meteora Ante Raspudić, a ova poslovna akvizicija tek treba biti provedena i kroz Sudski registar.

Na godinama umrtvljenoj, uspavanoj gospodarskoj sceni Đakova i Đakovštine, gdje se privredne aktivnosti većinom svode na stečajeve i zatvaranja tvrtki, a proizvodnjom se bave malobrojna društva, među kojima je i Meteor, koji je još iz vremena stare đakovačke privrede i bio jedan od njezinih stupova, ovo je definitivno vijest broj jedan đakovačke gospodarske 2015. godine.

Dok je zagrebački Labud d.o.o. iz Meteorove struke – kemičar je, tvornica je sredstava za pranje, kozmetičkih i kemijskih proizvoda, Badel je iz druge struke – proizvođač je alkohola, alkoholnih pića i octa, no obje tvrtke povezuje isto vlasničko ime Ivana Vučkovića. Temeljni kapital Labuda, stoji u Sudskom registru, iznosi 40,7 milijuna. Temeljni kapital Meteora je 15,2 milijuna kuna. Sva tri društva sinonimi su za kvalitetu u svojim strukama.

Raspudićev poslovni put počeo je 1990-ih godina u Đakovu ugostiteljstvom, zatim građevinarstvom, a tijekom 2000-ih i vlasničkim ulaskom u Meteor, tada dioničko društvo, da bi ono potom prešlo u d.o.o. Krajem 2000-ih Raspudić je vlasnički ušao i u “Đakovčanku”, za kojom je tada bio prvi stečaj, vratio joj proizvodnju, a njene proizvode na trgovačke police pod nazivom Nova Đakovčanka.

Godine 2011. prodaje ju i ona postaje dio orahovačkog Eurovoća, no u rujnu 2013. završava u drugom stečaju, koji je pri zaključenju. (glas-slavonije.hr)