Manifestacija “Dan mladog maslinovog ulja” održat će se u subotu, 2. veljače, u zagrebačkom Centru Kaptol u sklopu nacionalnog projekta promocije hrvatskih maslinovih ulja koja se održava već treću godinu pod nazivom “Hrvatska zemlja maslinovog ulja”, priopćeno je iz tvrtke Manufaktura, organizatora manifestacije.

Tijekom čitavog dana, od 9.00-21.00 h, na svim etažama centra, svoja maslinova ulja predstavit će brojni hrvatski proizvođači.

Posjetitelji će moći odabrati između fine selekcije istarskih (Balija, Buršić, Oleum Vitae, Zigante, Oleatica, San Gurmano, Sopela, Cossetto, Vodnjanski torčol, Ipša, Belić, Ol Istria i dr.), i dalmatinskih brendova (Brachia, Buddy, Olivando, Sv. Ivan, Lintar, PO Kamenice, OPG Vojković, Ol Dalmatia i dr.), te brendova tvrtke Zvijezda (Ol Istria i Ol Dalmatia) koji pokrivaju sve hrvatske regije karakteristične za uzgoj maslina.

Na dan manifestacije posjetitelji će moći besplatno obići i Galeriju maslinovog ulja koja se nalazi na prvoj etaži Centra Kaptol. Ova galerija, jedina ovog tipa u Hrvatskoj, ima za cilj popularizirati vrijednost i kvalitetu maslinovog ulja, a posjetitelje će zasigurno zaintrigirati eksponatima raznovrsnih predmeta koji se koriste u maslinarstvu i uljarstvu.

Ove godine organizatori su odlučili projekt proširiti i na segment ugostiteljstva te će se u subotu predstaviti prvi “Restorani prijatelji maslinovog ulja” odnosno oni restorani koji se ističu posebnom brigom o tretmanu maslinovog ulja u kuhinji i na stolu, ističe se u priopćenju.