dani-prehrane-za-djecu_1Prehrambene navike kao i stavovi prema pojedinim namirnicama i jelima djeca formiraju učeći od roditelja. Stoga je jedan od najvrjednijih darova koji roditelji mogu podariti djetetu stjecanje zdravih prehrambenih navika.

I za djecu i za roditelje jednostavnije je da se zdrave navike uspostave što ranije, budući da se prehrambeni obrasci stvaraju tijekom godina rutine.

Puno je teže mijenjati pogrešne prehrambene navike starije djece (i odraslih, dakako). Odgoj djece sa zdravim stavom prema hrani nedvojbeno će voditi tome da kada odrastu samostalno izaberu zdravu prehranu i zdrav odnos prema hranjenju.

“Dani zdrave prehrane za najmlađe”, koji će se održati od 16.05.-19.05.2011. u prostorima Wine&Gastro Akademije u zagrebačkom Centru Kaptol, pružit će mladim roditeljima niz korisnih informacija o važnosti raznolike prehrane kod djece najranije dobi.

Osim predavanja stručnjaka, mladim roditeljima otkrit će se kako i neke ‘manje atraktivne namirnice’ najmlađima učiniti privlačnima. Tu će biti i zanimljivi dječji kutak gdje će mališani, uz animatore centra za djecu Educarena, osvajati vrijedne nagrade kroz kreativne igre.

Pritom će najkreativniji rad Pčelica Zagrebačke banke nagraditi putovanjem u Gardaland.