OstaloICT & FinTechDeloitte 5. put bira najboljeg financijskog direktora Hrvatske

Deloitte 5. put bira najboljeg financijskog direktora Hrvatske

Deloitte petu godinu za redom bira najboljeg financijskog direktora Hrvatske i poziva sve zainteresirane financijaše da se prijave na natječaj.

Prepoznajući sve veću ulogu CFO-ova Deloitte je 2016. godine pokrenuo izbor najboljeg financijskog direktora, a koje izabire stručna komisija prema definiranim kriterijima. Nagrada CFO godine dodjeljuje se za postignuća i projekte koje CFO vodi u okviru funkcije financija te se mjeri rezultatima koje tvrtka ostvaruje temeljem tih aktivnosti.

Inicijativa je to koja promiče važnost transparentnog korporativnog upravljanja i zasigurno je jedan od načina poboljšanja ekonomskih rezultata u cjelini, poticanja investicijske klime, a samim time i osnaživanja gospodarstva.

Titulu CFO-a godine za 2015. osvojio je Marko Čižmek, član uprave Valamar Riviere. Godinu kasnije, najboljim je proglašen Tomislav Rosandić, tada na poziciji člana Uprave HEP-a. Zoran Stanković, član Uprave Atlantic grupe CFO-om godine proglašen je 2017. godine, dok je priznanje za 2018. godinu odnio Krešimir Bubalo, član uprave Pevexa. Zbog uvjeta u okruženju izbor za 2019. godinu nismo organizirali.

Financijskog direktora godine bira neovisni i stručni žiri na temelju kvalitativnih i kvantitativnih ocjena, odnosno na temelju popunjenog kratkog upitnika iz prijave na natječaj te javno dostupnih revidiranih financijskih izvještaja tvrtke, čiji je CFO zaposlenik, za 2020. godinu.

“Financijski su direktori jedni od donositelja ključnih odluka te se od njih očekuje postavljanje i pridržavanje zahtjevnih mjerila. Od njih se sve više zahtijeva nadzor ključnih aktivnosti, uključujući informacijsku tehnologiju i pitanja u pogledu ljudskih potencijala unutar organizacija u kojima djeluju. Uvjerena sam da napori koje Deloitte ulaže u promicanje važnosti uloge financijskog direktora i korporativnog upravljanja općenito, predstavljaju dodatan motiv poslovnoj zajednici, koji nas dodatno potiče prema ostvarenju poslovnih ciljeva i izvrsnosti”, izjavila je Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu i voditeljica CFO programa u Hrvatskoj.

Prijave na natječaj mogu se dostaviti do 7. studenoga 2021. godine i ne iziskuju troškove za kandidate. Osim popunjenog upitnika prijave moraju sadržavati i osobne podatke (ime i prezime, naziv trgovačkog društva, životopis).

Peteročlani žiri za izbor najboljeg financijskog direktora Hrvatske čine:

• Prof. dr. sc. Boris Tušek, Ekonomski fakultet u Zagrebu, predsjednik
• Dalibor Ćubela, Hrvatska udruga poslodavaca, Zagrebačka banka
• Anita Lacmanović, SAP d.o.o.
• Ante Samodol, ekonomist specijaliziran za financije, Libertas međunarodno sveučilište
• Marina Tonžetić, Deloitte

Pobjednika izbora proglasit ćemo početkom prosinca na tradicionalnoj CFO konferenciji, a isti ulazi u regionalni izbor CFO-a godine za jugoistočnu Europu koji će se po prvi puta održati u veljači 2022. godine, objavili su iz Deloittea.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...