Prihodi kompanije Delta holding u prvom kvartalu 2015. porasli su za 9,4 posto u odnosu na isti period prošle godine i sada iznose 13,7 milijardi dinara.

delta holding midiIzvršni potpredsjednik kompanije za operativne poslove, Dejan Jeremić, izjavio je da je operativni profit prije oporezivanja Delta holdinga u prvom kvartalu ove godine bio za 23,1 posto veći nego u istom periodu 2014. i iznosi nešto više od 13 milijuna eura.

“U prvom tromjesečju 2015. poslovanje Delta holdinga u odnosu na isti period prošle godine poboljšano se po svim parametrima”, naglasio je Jeremić.

On je precizirao i da je najveći dio prihoda Delta holdinga u prva tri mjeseca 2015. ostvaren u Delta agraru 62 posto, odnosno 8,5 milijardi dinara, naglasivši da je u sektoru agrara zabilježen i najveći rast izvoza od čak 155 posto dostigavši vrijednost od 13,4 milijuna eura.

On je naveo i da je u prvom tromjesečju ove godine kompanija uplatila u budžet Srbije 2,63 milijarde dinara.

Jeremić je naveo i da je ukupna vrijednost investicijskog ciklusa koje Delta holding planira u narednom periodu 250 milijuna eura, precizirajući da je vrijednost investicija u ovoj godini procijenjena na 56,3 milijuna eura.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu Delta holding će početi realizaciju velikih investicija u oblasti nekretnina, među kojima su projekt izgradnje nove poslovne zgrade Delta holdinga i hotela Intercontinental, koji bi bili na Novom Beogradu uz hotel Crowne plaza, kao i izgradnja shopping centra Delta Planet na Autokomandi.

Dodao je i da se očekuje izgradnja nove poslovne zgrade Delta holdinga koja bi imala ukupno 20.000 kvadratnih metara površine, a trebala bi početi s izgradnjom na ljeto. Vrijednost te investicije je oko 25 milijuna eura.

Jeremić je kazao i da je vrijednost investicije u Delta Planet oko 200 milijuna eura i da će taj shopping centar biti znak prepoznavanja Beograda i Srbije.

Autor shopping centara Delta City u Beogradu i Podgorici, izraelski arhitekt Ami Moore, rekao je da će Delta Planet biti najveći i najekskluzivniji centar u regiji, da će se nalaziti na ukupnoj površini od 172.000 kvadratnih metara i da će biti zadovoljeni svi standardi zelene gradnje, odnosno najveća razina zaštite okoliša (SEEbiz.eu/Beta)