Delta holding: U 2015. ostvaren prihod od 53,24 milijarde dinara

Delta_Holding-midiKompanija Delta holding u 2015. ostvarila je prihod od 53,24 milijarde dinara, a najveći dio zarade ostvaren je u poljoprivrednoj oblasti.

Kako je istaknuto na godišnjoj konferenciji Delta holdinga, u budžet Republike Srbije, ova kompanija je u 2015. uplatila 10.8 milijardi dinara.

Investicije u Delta agrar iznosile su 7 milijuna eura, a samo u pogon za sušenje šljiva u Kruševcu uloženo je 500.000 eura.

Pored toga, velika ulaganja bila su i u sisteme za navodnjavanje. Delta navodnjava 18 posto svojih površina, što je oko 2.600 hektara.

U Čelarevu je ostvaren prinos jabuka od 66 tona po hektaru. Produžen je i ugovor za “Pink Lady” jabuku, a samo četiri države u Europi imaju ovu licencu.

“Mi kažemo da “Pink Lady” nije samo sorta već i brend. Vrijednost brenda nam je veća od vrijednosti izvoza”, rekao je direktor Delta agrara Dejan Jeremić, na predstavljanju godišnjih rezultata kompanije.

“Delta je već izašli na tržište EU kao kompanija jer smo počeli gradnju hotela s pet zvjezdica u Ljubljani”, dodaje Jeremić.

U planu je i ulaganje u gradnju zelenih zgrada, prije svega u novu poslovnu zgradu kompanije čija je investicija vrijedna 30 milijuna eura.

Kako je istaknuto na godišnjoj kkonferenciji spremni su i za gradnju Delta planeta, a vrijednost te investicije je 200 milijuna eura.

“Već smo rekli, Beograd zaslužuje i svoj Interkontinental. Investicija tog projekta iznosila bi 110 milijuna eura , a u izgradnji bi posao našlo više od 4.000 ljudi”, ističe Jeremić.

Prethodni članakUnilever: Neto dobit u 2015. pala 5 posto
Sljedeći članakČešće kupujemo ekološki uzgojeno voće i povrće od mesa