Paloma tvornica zgrada midiPaloma demantirala netočne informacije o aktualnom poslovanju tvrtke

Tvrtka Paloma, proizvođač higijenskog papira sa sjedištem u Sladkom Vrhu u Sloveniji, demantirala je vijest koju je objavila Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA), a koju smo prenijeli na portalu i magazinu Ja TRGOVAC.

Riječ je o članku https://jatrgovac.com/2016/06/tvornica-higijenskog-papira-paloma-ide-drazbu/ u kojem se navode netočne informacije o stanju tvrtke Paloma, kao i o stanju postupka dokapitalizacije tvrtke.

Premda su agencijske vijesti jedan od ključnih izvora informacija za stručne portale, za koje se predmnijeva da su provjerene i točne, ispričavamo se tvrtki Paloma te objavljujemo demanti vijesti u cijelosti:

“U vezi s člankom objavljenim u vašem magazinu Ja TRGOVAC ‘Paloma ide na dražbu’ zahtijevamo da se objavi ispravak članka jer su u prilogu navedene netočne informacije o stanju tvrtke Paloma, kao i o stanju postupka dokapitalizacije tvrtke.

Nisu točne informacije da je Paloma u predstečajnom postupku. Tvrtka Paloma dobro i stabilno posluje te podmiruje sve tekuće obveze prema dobavljačima.

Netočna je i informacija da će nakon odustajanja poljskog investitora SDH kupnju državnih dionica u novom postupku tražiti putem javne dražbe.

Točno je da zbog odstupa ulagača Abris Capital uprava i nadzorni odbor tvrtke, zajedno s poslovnim i financijskim savjetnicima koji su vodili postupak, istražuju daljnje korake u postupku dokapitalizacije.

Unatoč odstupu ulagača Abris Capital, Paloma dobro posluje i nastoji privući razvojni kapital.

Na osnovi odstupanja od ugovora o dokapitalizaciji od strane Abris Capitala uprava i nadzorni odbor tvrtke Paloma, d.d. zajedno s financijskim i pravnim savjetnicima vodi daljnje korake u postupku za privlačenje razvojnog kapitala.

Paloma stabilno i dobro posluje te u 2016. godini ispunjava zadani gospodarski plan s predviđenim investicijama u modernizaciju proizvodnje.

Ove godine tvrtka je uspjela dodatno smanjiti opseg obveza prema dobavljačima i redovito pokriva tekuće obveze prema dobavljačima i bankama.

Činjenica jest da tvrtka ima zastarjelu opremu i da je za njezin dugoročni razvoj i predviđen rast potreban svjež kapital.

Paloma ima snažnu vlastitu robnu marku i stručno znanje za proizvodnju i prodaju higijenskog papira. U regiji jugoistočne Europe zauzima 15. mjesto među svim robnim markama na tržištu te je u Hrvatskoj najpopularnija među markama toaletnog papira.

Uprava i nadzorni odbor i ubuduće će nastojati pribaviti kapital za razvoj tvrtke, a ponajprije privući ozbiljnog investitora koji će podržavati njezin razvoj na postojećoj lokaciji.”