VijestiSvijetDespar Italia širi se na regije Lombardija i Lazio

Despar Italia širi se na regije Lombardija i Lazio

Despar Italia je najavio planove širenja na regije Italije u kojima još uvijek nije prisutan, što uključuje Lombardiju i Lazio. Prvu trgovinu u Lombardiji, u gradu Mariano Comense u blizini Coma, otvorit će u prosincu, prenosi portal esmmagazine.com.

Ovaj trgovački lanac do 2026. u otvaranje 60 novih prodajnih mjesta u Lombardiji planira uložiti 320 milijuna eura, najavio je Filippo Fabri, generalni direktor za talijanski dnevnik Il Sole 24 Ore.

Priznao je kako će se Despar Italija u toj regiji suočiti sa snažnom konkurencijom, ali je ujedno izrazio uvjerenje da će u širenju “uspjeti baš kao što su to učinili prije nekoliko godina u regiji Emilia Romagna”. Od 2023. tvrtka će također širiti prisutnost u Laziju, drugoj velikoj regiji u kojoj još uvijek nije zastupljena.

Tijekom ove godine grupa je otvorila 38 novih trgovina te obnovila brojna prodajna mjesta diljem Italije.
U 2022. do kraja rujna, prema podacima Nielsena, Despar Italia izvijestio je o rastu prodaje u odnosu na godinu prije od 9,8 posto što je značajno iznad prosjeka tržišta koji iznosi 5,3 posto.

Pozitivnom rezultatu pridonijela je i rekordna turistička sezona uz činjenicu da je ovaj trgovac prisutan u mnogim turističkim regijama.

Značajan doprinos dale su i privatne robne marke koje čine 21,4 posto ukupnog poslovanja grupe. Samo tijekom ove godine Despar Italia lansirao je više od 220 novih proizvoda te redizajnirao njih otprilike 300. U sljedećoj godini lansirat će ih 250 čime polako dostiže cilj da 25 posto prodaje dolazi od privatnih robnih marki.

Despar Italia zastupljen je u 17 regija Italije (posebno na sjeveroistoku) i to s 1.374 Despar, Eurospar i Interspar prodajnih mjesta.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...