Dinit Card Services prvi u regiji prikazao kupnju u obogaćenoj stvarnosti

Slovenska tvrtka Vestis ove godine slavi 10. godišnjicu postojanja. Osnovna djelatnost tvrtke je procesiranje kartica i plaćanja, a u svom razvojnom laboratoriju tvrtka istražuje mrežne komunikacijske alate i mogućnosti obrade plaćanja, koje omogućuju okruženja obogaćene, mješovite i virtualne stvarnosti. Zapošljava gotovo 70 vrhunskih stručnjaka iz područja financijske tehnologije (s godišnjim rastom od 20 posto), a od 2015. godine je u vlasništvu Cornèr Bank, prema podacima revije The Banker, kapitalom najstabilnije švicarske banke.

Više od 80 posto godišnjeg prihoda od gotovo pet milijuna eura, Dinit Card Services ostvaruje na inozemnim tržištima, a u 2017. kompanija bilježi godišnji rast od 30 posto. Tvrtka obrađuje preko 400.000 prodajnih mjesta i uz pomoć hrvatske kompanije Vestigo, svog ključnog tehničkog partnera, razvija rješenja za podršku kartičnom poslovanju, od izdavanja kartica, obrade financijskih transakcija nastalih na EFT-POS terminalima, bankomatima i e-trgovinama, do vođenja računa i potrošnje za privatne i pravne osobe.
Na konferenciji za novinare u slovenskoj Izoli, tvrtka je premijerno predstavila kupnju virtualnih proizvoda (u obliku holograma) uz pomoć naočala za obogaćenu stvarnost Microsoft HoloLens i mobilnog telefona.

Primož Patru, Dinit Card Services

“Inovacije su važne za tvrtku, jer nam omogućuju prisutnost u svim novim kanalima, u kojima je inovacija najviše. Trenutno se suočavamo s izazovom kako kartično poslovanje preseliti u virtualna okruženja. Stoga smo u našem razvojnom laboratoriju proizveli vlastiti chatbot, istražujemo i mogućnosti obrade plaćanja koje nam nude druga okruženja. Želimo biti spremni čim započne potražnja za ovakvim rješenjima u sektoru trgovine – koji će, po našem mišljenju, biti inicijator razvoja na ovom području,” kaže Primož Patru, generalni direktor tvrtke Dinit Card Services, koja u ovom projektu surađuje s lokalnim tvrtkama – Skupinom Stroka.si te Microsoftom Slovenija.

Ključni tehnički partner od samog početka rada tvrtke Dinit Card Services je i hrvatska kompanija Vestigo. Vestigo je tvrtka za razvoj softvera specijalizirana za provedbu platnih rješenja bankama, procesorima i drugim financijskim institucijama. Na samom početku osnivanja procesnog centra Dinit, Vestigo je bio prepoznat kao partner sposoban za isporuku tehnološki napredne i funkcionalno sofisticirane back office card management platforme, sa sposobnošću da podrži Dinit u postizanju ambicioznih budućih ciljeva.

Prethodni članakFord objavio “teaser” potpuno novog električnog vozila
Sljedeći članakZabavljali su Kylie Minogue, a sada dolaze zabaviti vas