Dioničarima Adrisa dividenda od 2,35 eura po dionici

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima koji na dan 27. lipnja 2023. godine budu upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 20. srpnja ove godine

Dioničarima Adris grupe isplatit će se dividenda od 2,35 eura po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005. do zaključno 2011. godine, odlučila je glavna skupština te tvrtke, priopćio je Adris u utorak.

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima koji na dan 27. lipnja 2023. godine budu upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 20. srpnja ove godine, izvijestili su iz grupacije sa sjedištem u Rovinju, u čijem sastavu se nalaze i Croatia osiguranje, Maistra i Cromaris.

Adris grupa lani je ostvarila ukupan prihod od 6,5 milijardi kuna, što je za 14 posto više u usporedbi s prethodnom godinom. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 6,1 milijardu kuna, 16 posto više od prihoda ostvarenog u 2021. godini, dok je konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosila 1,3 milijarde kuna, uz skok za 23 posto.

Rast prihoda od prodaje dolazi iz sva tri posla, ali ponajprije iz turističkog dijela zahvaljujući relativno brzom oporavku turističkog tržišta, napomenuto je.

Neto dobit u 2022. godini iznosila je 550 milijuna kuna, 37 posto više u odnosu na godinu ranije i devet posto više od neto dobiti ostvarene u 2019. godini. Naposljetku, neto dobit nakon manjinskih interesa lani je iznosila 418 milijuna kuna i u usporedbi s 2021. godinom bila je veća za 41 posto.

Glavna skupština je danas usvojila financijska izvješća za 2022. godinu, a donijela je i odluku da se lanjska neto dobit u iznosu od 3.9 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Skupština je dala razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora, a obnovljen je i mandat članu Nadzornog odbora i dosadašnjem predsjedniku Anti Vlahoviću, priopćeno je između ostalog iz Adrisa. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakJeftinije.hr traži stručno povjerenstvo
Sljedeći članakNova linija instant kave Barcaffè