Dioničarima Podravke će iz lanjske dobiti biti isplaćena dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici, odlučila je u utorak glavna skupština koprivničke prehrambene kompanije. Naime, kako je Podravka objavila putem Zagrebačke burze, glavna skupština je donijela odluke kao što je bilo objavljeno i u pozivu za skupštinu.

Prema tom pozivu, koji je objavljen početkom svibnja, dioničarima će se iz lanjske dobiti isplatiti dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici, što je dvije kune više nego prošle godine kada je iznosila sedam kuna bruto po dionici.

Dioničari su na skupštini prihvatili odluku o upotrebi lanjske dobiti. Neto dobit Podravke u 2018. godini iznosila je 113,14 milijuna kuna, od čega će se u zakonske rezerve rasporediti iznos od 5,66 milijuna kuna, a nakon što se dio dobiti isplati za dividendu od devet kuna po dionici, preostali dio će se prenijeti u ostale rezerve.

Kako je najavljeno u pozivu za skupštinu, dividenda u bruto iznosu od devet kuna po dionici isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 18. srpnja, a tražbina za isplatu dividende dospijeva 16. kolovoza.

Glavna skupština odlučivala je i o izboru tri nova člana Nadzornog odbora (NO). Naime, predsjednik NO Dubravko Štimac te članovi Petar Vlaić i Damir Grbavac su, sukladno izmjenama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, dali ostavke na te dužnosti.

Sukladno objavi Podravke da su usvojene odluke kao i u pozivu za skupštinu, umjesto trojice čelnika mirovinskih fondova u Nadzorni odbor koprivničke kompanije izabrani su Marina Dabić, Želimir Vukina i Tomislav Kitonić. (Hina)