Uprava Podravke d.d. najavila je provedbu Programa zbrinjavanja radnika u Grupi Podravka. Ova odluka predstavlja nastavak procesa reorganizacije u kompaniji s ciljem optimizacije troškova i povećanja učinkovitosti poslovanja te održivosti radnih mjesta i dugoročne konkurentnosti Podravke na domaćem i stranim tržištima, priopćeno je iz kompanije.

Kako je se navodi, Program zbrinjavanja uključuje isplatu stimulativnih iznosa otpremnine od 3000 kuna za svaku godinu neprekinutog radnog staža u društvima Grupe Podravka.

“Podravka se nalazi na prekretnici kada su za osiguranje dugoročnog i održivog rasta nužne promjene. Kako bismo osigurali dugoročan i održiv rast tvrtke moramo osigurati održiva radna mjesta te povećati efikasnost uz smanjenje troškova poslovanja. To ćemo učiniti kroz provođenje Programa zbrinjavanja radnika koji će zbrinuti radnike na način da će svakog sudionika programa financijski zadovoljiti i egzistencijalno osigurati kroz stimulativnu otpremninu”, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Restrukturiranje Podravke odvijat će se u nekoliko ciklusa, a nakon što je prije nekoliko godina restrukturiranje započeto pa zaustavljeno ovo je početak prvog ciklusa restrukturiranja koji je nužan i kvalitetno osmišljen korak, a sve u cilju jačanja kompanije u odnosu na konkurenciju, navode iz Podravke.