Diskontni lanac Aldi planira tijekom rujna otvoriti nekoliko prodajnih mjesta u Poljskoj, a do kraja godine namjerava doseći cilj od 200 trgovina diljem te zemlje, prenosi esmmagazine.com. Od početka godine, diskonter je otvorio 14 trgovina, a nove su u planu. Ukupna prodajna površina novih trgovina iznosi otprilike 10.000 četvornih metara, a s novim otvorenjima Aldi će biti prisutan u svim vojvodstvima širom zemlje.

Posljednjih godina Aldi se usredotočio na gradove na jugu, središnjem dijelu i na zapadu zemlje, ali 2020. ušao je i u druge regije te su do sada u ovoj godini otvorene 24 trgovine.

“Želimo biti što je moguće bliže našim kupcima pa stoga tražimo dobro povezane lokacije, koje se nalaze u blizini naseljenih mjesta, a u našu su strategiju uključeni i najvažniji trgovački i uredski centri”, komentirao je Tomasz Gawlik, direktor odjela nekretnina i ekspanzije Aldijeve mreže u Poljskoj.

Sva nova otvaranja bit će u skladu s novim vizualnim konceptom grupe koji se usredotočuje na svježinu sa širim izborom svježih i pekarskih proizvoda u ponudi.

U srpnju je konkurentski Kaufland izvijestio o godišnjem prometu u Poljskoj od 2,4 milijarde eura.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!