Izuzetno velika potražnja u trgovinama i logističkim centrima njemačkog diskontera Aldija rezultirala je ogromnom potražnjom za radnicima. Trgovine Aldi Nord i Aldi Süd u proteklih nekoliko dana zaposlile su više od 2.000 pomoćnog osoblja, piše lebensmittelzeitung.net.

“Novi zaposlenici dolaze iz različitih industrijskih grana kao i iz našeg korporativnog partnera, McDonaldsa”, poručili su iz Aldija. Kompanija trenutno trpi opterećenje zbog krize uzrokovane koronavirusom.

“Kolege sada rade izvanredne stvari. Trenutno imamo povećanu potražnju za privremenim zapošljavanjem osoblja u našim trgovinama i logističkim centrima”, istaknuli su iz Aldija te poručili kako se prijave vrše putem službene internetske stranice trgovačkog lanca. Prošli tjedan, Aldi i McDonald’s zaključili su partnerstvo prema kojem zaposlenici iz zatvorenih Mcdonald’sovih restorana sada rade u Aldiju. Zaposlenici će raditi na određeno vrijeme, prema uobičajenim uvjetima trgovačkog lanca Aldi, a kasnije će se moći vratiti u McDonald’s.