katalog-hrane-i-pica-na-njemackom-midiNjemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (Deutsch-Kroatische Industrie und Handelskammer – DKIHK) izdala je “Katalog o hrvatskoj industriji hrane i pića” za njemačko tržište.

Hrvatska prehrambena industrija može europskom tržištu ponuditi visokokvalitetne i izvorne proizvode. Njemačka je veliko i strateški važno tržište za hrvatske proizvođače hrane i pića, a njegovo značenje će se dodatno povećati ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, komentiraju iz ove Komore.

S ciljem poticanja izvoza hrvatskih prehrambenih proizvoda i pića, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora izdala je “Katalog hrvatske industrije hrane i pića”, koji sadrži popis najznačajnijih proizvođača/prerađivača hrane i pića u Hrvatskoj te kratak sažetak o stanju i potencijalu hrvatske prehrambene industrije.

Katalog je objavljen na njemačkom jeziku s nakladom od 1.000 primjeraka i besplatno se distribuira predstavnicima trgovine i prehrambene industrije, udruženjima trgovaca te institucijama kao što su Industrijske i trgovinske komore i stručnim medijima diljem Njemačke.

Publikacija će se također distribuirati na važnijim sajmovima prehrambene industrije u Njemačkoj.

Njemačko–hrvatska industrijska i trgovinska komora redovito sudjeluje na brojnim gospodarskim forumima i događajima u Njemačkoj gdje ima priliku zastupati hrvatske gospodarske interese i promovirati mogućnosti suradnje njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika te predstaviti ovu publikaciju, ističe se u priopćenju DKIHK-a.

Besplatan primjerak kataloga u tiskanom izdanju ili kao PDF-dokument može se naručiti na web stranici.