Na najvećem gastronomskom kongresu u Hrvatskoj Chefs’ Stage dodijeljene su prve tri Budi Foodie stipendije za mlade talente u gasronomiji i ugostiteljstvu, a dobitnici su Marina Levak, Nikolina Putica i Tibor Valinčić.

Stipendije su rezultat suradnje Coca-Cole HBC Hrvatska i zaklade Budi Foodie uspostavljene sa željom da se podrži daljnji razvoj hrvatske turističke i gastronomske ponude te ujedno pomogne u prevladavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage u turizmu i ugostiteljstvu. Iako je inicijalno planirano da se dodijeli samo jedna stipendija, s obzirom na kvalitetu troje finalista odabranih između 28 pristiglih prijava, odlučeno je da će svo troje dobiti stipendije za daljnje usavršavanje. Marini Levak stipendija će omogućiti usavršavanje u slastičarstvu, Nikolina Putica će dodatno unaprijediti svoje kulinarske tehnike i kreativnost, a Tibor Valinčić nastavlja se educirati u području upravljanja i inovacija restorana.

“Nedostatak kvalificirane radne snage jedna je od značajnih prijetnji za daljnji razvoj turističkog i ugostiteljskog sektora i stoga Coca-Cola HBC Hrvatska želi dati konkretan doprinos rješavanju tog problema. U suradnji sa zakladom Budi Foodie organizirali smo već dva humanitarna marendina te prikupljamo sredstva za stipendiranje mladih talenata u gastronomiji, jer im želimo osigurati usavršavanje na najboljim svjetskim institutima poput Baskijskog kulinarskog centra i pariškog Le Cordon Bleua. Osobito smo ponosni što je naše partnerstvo rezultiralo nagrađivanjem svo troje finalista natječaja. Naši stipendisti će osnažiti svoja znanja i vještine u ključnim područjima za hrvatsku gastronomiju: kulinarskim tehnikama, upravljanjem i inovacijama restorana te slastičarstvu. Vjerujem kako će im ove edukacije pomoći u izgradnji uspješne karijere i drago mi je što ćemo i na taj način unaprijediti našu turističku ponudu. Podrška Coca-Cole HBC Hrvatska ovoj vrijednoj inicijativi dio je šireg obrazovnog programa za mlade u ugostiteljstvu koji ćemo pokrenuti ove godine, a kojim ćemo izravno odgovoriti na potrebe poslodavaca u ovom sektoru”, istaknula je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i BiH.

Coca-Cola HBC Hrvatska kontinuirano pokreće i provodi projekte i programe usmjerene osnaživanju poslovnih i životnih vještina mladih, a pritom ostvaruje vrijedne suradnje u zajednici.

“Ne možemo pričati od uzbuđenja i teško nam je povjerovati da je ovo istina. U prvi tren nam ništa nije bilo jasno kada smo pročitali kako smo svi pobjednici! Nevjerojatan je osjećaj i veliko hvala Coca Coli i zakladi ‘Budi Foodie’ jer sun am pružili priliku koja mijenja život”, izjavili su dobitnici.