vitalisKažu da je doručak najvažniji obrok u danu. O doručku ovisi energija kojom ćemo krenuti u izazove s kojima se svakodnevno susrećemo.

U reprezentativnoj anketi koju je proveo Hendal vezano za Dr. Oetker Vitalis müsle, 84% ispitanika redovito doručkuje.

Od toga gotovo 58% ispitanika doručkuje svaki dan. Za razliku od nas, prema sličnom istraživanju koje je nedavno provedeno i u Sloveniji, susjedi Slovenci doručak rjeđe uvrštavaju u svoju svakodnevnu rutinu te tako njih 44,3% doručkuje svaki dan.

Kada je riječ o tako važnom dijelu života, svi imaju isti cilj: odabrati najbolje za sebe.

Ni Hrvati ni Slovenci nisu skloni mijenjanju svoje dnevne rutine što se doručka tiče. No, u susjednoj Sloveniji 6% više ispitanika želi svoj doručak učiniti zdravijim. Ta je želja posebno izražena kod mlađih ispitanika u dobi od 15 do 34 godine.

Vitalis_choco banana 325 g.jpgUžurbani život današnjice nešto je što muči stanovnike i Hrvatske i Slovenije i zauzima visoko treće mjesto po pitanju promjene navika.

S obzirom na ekonomski ipak stabilniju situaciju Slovenije, postotak ispitanika koji žele doručkovati u miru iznosi 18,5% dok je u Hrvatskoj ta brojka ipak nešto manja, 11,4%.

Ako upitate Hrvate što najviše vole doručkovati, njih čak 30,1% reći će vam da su to mliječni proizvodi.

Sendviče doručkuje 27% ispitanika i oni se puno manje konzumiraju u Sjevernoj Hrvatskoj nego u ostalim regijama, ali i puno više među mladima u dobi od 15 do 24 nego u ostalim dobnim skupinama.

Vitalis_crunchy start 325 g.jpgPeciva za doručak često jede 21,3% ispitanika i od toga najviše otpada na studente. Müsle i žitarice doručkuje ukupno 15,2% Hrvata i to većinom mladi u dobi od 15 do 34 godine.

Müsli se konzumiraju u čak 54% kućanstava u Hrvatskoj, dok se taj postotak u Sloveniji penje na visokih 66,2%. Konzumiraju se najviše 2-3 puta tjedno, no u svakom četvrtom kućanstvu müsli se konzumiraju jednom dnevno ili čak češće.

Konzumacija müslija najzastupljenija je u Zagrebu, Sjevernoj Hrvatskoj i Slavoniji, većinom kod mlađe populacije – 25 do 34 godine.

Kada govorimo o glavnim razlozima zbog kojih se müsli konzumiraju, činjenica da ih je iznimno brzo i lako pripremiti, definitivno prednjači pred svime. Ostali razlozi zbog kojih se müsli konzumiraju iznad prosjeka su ti što su iznimno ukusni i zdravi.

Vitalis_Fruity morning 325 g.jpgPrema Hendalu, Dr. Oetker Vitalis müsli brand najkonzumiraniji je müsli brand i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Čak 34,1% ispitanika u Hrvatskoj i 24,6% ispitanika u Sloveniji, kada bira müsli, bira Dr. Oetker Vitalis.

*CATI istraživanje agencije Hendal, provedeno u ožujku 2015., naručeno od strane Dr. Oetkera, na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika starijih od 18 godina.

PROMO