Dukat je u četvrtak najavio da će od rujna povećati otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka na svom otkupnom području.

“Dukat najavljuje rast otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka na svom otkupnom području od rujna 2017. godine. To će biti peto Dukatovo povećanje otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka Dukata prema kooperantima u posljednjih deset mjeseci, formirano u skladu s kretanjima otkupnih cijena mlijeka na tržištima EU s bitnim učincima na tržište mlijeka u Republici Hrvatskoj”, navodi se u priopćenju.

Iz Dukata ističu i kako su od siječnja ove godine uveli i dodatne mjere kojima svoje kooperante financijski potiču na veću proizvodnju mlijeka, što je rezultiralo rastom proizvodnje i otkupa mlijeka na Dukatovom otkupnom području tijekom 2017. godine, dok istovremeno “proizvodnja i otkup mlijeka na razini Hrvatske nažalost nastavlja padati”.

Dukat pozdravlja poruke ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića poslane jučer svim sudionicima domaćeg mljekarskog sektora i vjeruje kako će se trgovački lanci odazvati pozivu ministra na fer poslovanje u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Ministar Tolušić jučer je na Stručnom savjetu za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka upozorio kako je hrvatsko mljekarstvo zahvaćeno negativnim trendovima u svakom pogledu, a nastavak takva stanja prijeti njegovim nestankom, pa svi sudionici mliječnog lanca trebaju poduzeti napore kako se to ne bi dogodilo. (Hina)