Emmezeta u utorak otvara svoja vrata u prostorima bivše Kike na zagrebačkom Žitnjaku i time najavljuje oštru tržišnu utakmicu s Ikeom.

Slobodan Školnik, predsjednik Uprave Emmezete Hrvatska i Conforame Italija, na Žitnjaku otvara drugu zagrebačku Emmezetu koja na toj lokaciji zamjenjuje skupu Kiku. Nju, pak, vlasnik Steinhoff International čija je i Emmezeta, potpuno povlači s hrvatskog tržišta.

Školnik obrazlaže koja će tržišna oružja primijeniti protiv prvog ozbiljnog konkurenta koji Emmezeti dolazi na malo hrvatsko tržište.

“Emmezeta je već dulje od desetljeća omiljeni brend hrvatskih potrošača. Ima svoj klub od 300 tisuća kućanstava lojalnih kupaca, a to je četvrtina hrvatskih obitelji. Dolaskom Emmezete u bivše Kikine prodajne salone na Jankomiru i Žitnjaku, što su najbolje lokacije za takav tip trgovina koje možete zamisliti, približit ćemo je zagrebačkim potrošačima kojima je Stupnik izvan ruke, stanovnicima zapadnog dijela Zagreba i Sesveta”, rekao je Školnik za Jutarnji list.

Uz tri prodajna centra u Zagrebu i jedan u Splitu imat će Rijeku i Slavonski Brod. To će za potrošače biti drugačiji koncept kupnje od odlaska stotinjak kilometara u veliku robnu kuću za što vam je potreban cijeli dan, a u našem konceptu jedno poslijepodne, ističe Školnik.

“Nitko ne može ponuditi povoljniju cijenu od nas. Ni Ikei nije lako postati broj jedan u uvjetima u kojima konkurenti mogu postići nisku cijenu. Smatram ipak da smo mi najbolji u omjeru cijene i kvalitete. Drugačiji smo po tome što nudimo raznolikije stilove, više kombinacija, različite proizvođače i širi asortiman. Posebno ćemo razvijati odjel elektronike i bijele tehnike u čemu planiramo ubrzo postati tržišni lider”, tvrdi Školnik.

Emmezeta je lani imala 395,8 milijuna kuna prihoda i neto dobit od 11,1 milijun kuna. (SEEbiz.eu)