Fentimans je obiteljski proizvođač vrhunskih premium gaziranih pića za odrasle. Thomas Fentiman je osnovao kompaniju 1905. godine u Hexhamu na sjeveroistoku Engleske gdje je i danas locirana. Oko 50 milijuna bočica gaziranih pića godišnje diljem svijeta proizvodi i prodaje 70 zaposlenika. Sva Fentimans gazirana pića napravljena su od najboljih prirodnih sastojaka kako bi zadovoljila ukus zahtjevnih potrošača. Priča o Fentimansu je priča o traganju za okusima dobivenim od isključivo prirodnih sastojaka i tradicijskom proizvodnjom.

Botaničko kuhanje je proces koji diferencira Fentimans od drugih proizvođača gaziranih pića. To je tradicionalna i iskušana tehnika proizvodnje kvalitetnih pića od odabira sastojaka do punjenja u vlastitim pogonima i to sve pod kontrolom Fentimansovih stručnjaka. Sam proces botaničkog kuhanja može se ugrubo opisati kroz nekoliko ključnih faza:

  1. Gnječenje, drobljenje i maceracija korijena vrhunskog đumbira.
  2. Sedmodnevno odležavanje i fermentacija tekućine te obogaćivanje vlastitim prirodnim okusima, odabranim botaničkim biljem i prirodnim ekstraktima.
  3. Dodavanje ugljičnog dioksida u tekućinu i njezino flaširanje.

Na tržištu Hrvatske može se nabaviti deset Fentimans gaziranih pića koja možemo svrstati u dvije glavne kategorije – gazirana pića i mikseri. Gazirana pića: Fentimans Curiosity Cola, Fentimans Gently Sparkling Elderflower, Fentimans Rose Lemonade i Fentimans Victorian Lemonade.

Fentimans mikseri: Fentimans Connoisseurs Tonic Water, Fentimans Ginger Beer, Fentimans Pink Grapefruit Tonic Water, Fentimans Ginger Ale. Fentimans Premium Indidan tonic i Fentimans Rose Lemonade. Fentimans gazirani mikseri su prvenstveno zamišljeni i preporučuju se za sparivanje s alkoholnim pićima no svakako vrijedi isprobati i njihov čisti okus.

The Dubliner & Ginger ale
Ginger ale je osvježavajuće piće koji se odlično slaže s The Dubliner whiskeyem. Dodaje slatkoću okusa whiskeyu i izražajnije ističe njegove arome
• 60 ml The Dubliner whiskey
• Fentimans Ginger ale
Napunite čašu s ledom te preko njega ulijte whiskey i nadolijevajte ginger ale ili ginger beer do vrha, pažljivo promiješajte, te odrežite krišku limete i iscijedite u čašu.

Sva Fentimans gazirana pića su pogodna za vegane i ne sadrže gluten.
Stock d.o.o. je ovlašteni distributer Fentimans vrhunskih gaziranih pića u Hrvatskoj.
Josipa Lončara 7
10090 Zagreb
tel: +385 1 3839 400
fax: +385 1 3839 401
e-mail: office@stock.hr
www.stock.hr, www.stockspirits.com