VijestiZemljaFilipović: Nema opravdanog razloga za dizanje cijena

Filipović: Nema opravdanog razloga za dizanje cijena

Upitan hoće li vlada, ako kruh poskupi, povući subvencije, kazao je kako vladin paket mjera traje do 31. ožujka 2024. te će se onda vidjeti što će se činiti

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović istaknuo je kako nema nikakvog opravdanog razloga za dizanje cijena bilo kojih proizvoda.

Na pitanje novinara kako komentira najavu nekih pekara da će podići cijene kruha i pekarskih proizvoda, Filipović je odgovorio kako ne misli debatirati s pekarima te da nema nikakvog opravdanog razloga za dizanje cijena.

“Ne mislim debatirati s pekarima. Rekao sam da nema nikakvog opravdanog razloga da se poveća cijena bilo kojih proizvoda”, kazao je Filipović odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pripreme i istraživanja geotermalnog potencijala.

Ponovio je kako imamo trend usporavanja inflacije koja je na najnižoj razini od siječnja 2021. godine.

Kada se pogleda struktura inflacije, može se vidjeti pad cijena prehrambenih proizvoda i energije, rekao je.

To je, kako je kazao, rezultat vladinih mjera ograničavanja cijene energije te, stoga, istaknuo je, ne postoji nikakav opravdan razlog za dizanje cijena.

Upitan hoće li vlada, ako kruh poskupi, povući subvencije, kazao je kako vladin paket mjera traje do 31. ožujka 2024. te će se onda vidjeti što će se činiti.

“Pitanje hoće li netko nešto poskupljivati, je pitanje za te osobe”, rekao je. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...