Grupa Gefco, globalni igrač na području industrijske logistike i europski lider u logistici automobilske industrije, službeno je početkom prosinca inaugurirala svoju grčku podružnicu putem koje će podržavati proizvođače svojom priznatom ekspertizom na području globalnih logističkih rješenja.

“Kao tvrtka s jedinstvenim stručnim znanjima u upravljanju i optimiranju složenih opskrbnih lanaca sretni smo što ćemo svojom ekspertizom pridonijeti integriranoj logistici, kao i svojom sposobnošću ostvarenja kratkoročnih i dugoročnih ciljeva u smislu ekonomske uspješnosti, razine usluge i kvalitete u svrhu podupiranja razvoja naših grčkih kupaca”, izjavio je Luc Nadal, predsjednik Uprave Grupe Gefco.

Osnivanjem podružnice u Grčkoj, zemlji s dinamičkim potencijalom u regiji, Gefco jača svoj profil u jugoistočnoj Europi, regiji u kojoj je Grupa povijesno prisutna. Zemlja je idealno locirana između Istočne Europe i Balkana. Grčka obiluje konkurentnim prednostima koje je čine savršenim mjestom za glavnog logističkog igrača:

• Grčka je najveća brodovlasnička nacija i trenutačno upravlja s 18 posto svjetske flote.
• Luke Pirej i Solun dva su regionalna pristupa jugoistočnoj i srednjoj Europi.
• Grčka pokreće i sudjeluje u mnogim programima usmjerenim na obnovu, širenje i poboljšanje svoje infrastrukture.
• Grčka industrijska proizvodnja proteklih godina bilježi neprekidan rast, koji predvode tvrtke u preradi hrane i duhana, u tekstilnoj, farmaceutskoj i kemijskoj industriji te u rudarskom i naftnom sektoru te sektoru metalurgije.

“Gefco ima za cilj ojačati svoju konkurentnost i prisutnost na grčkom tržištu te u 2017. očekuje gotovo dvostruko veći promet. Svoje logističko iskustvo stečeno desetljećima također namjeravamo prenijeti lokalnim tvrtkama i time pridonijeti rastu i razvoju zemlje”, rekao je Fabien Gauchet, glavni direktor poduzeća Gefco Grčka.

Gefcova jedinstvena ekspertiza u službi korisnika u regiji
Svojim 68-godišnjim iskustvom Grupa Gefco stekla je bogata stručna znanja na području upravljanju kompleksnim opskrbnim lancima svojih klijenata.

Nakon početaka u logistici za automobilsku industriju – jednu od najzahtjevnijih industrija sa stajališta logistike – Gefco danas primjenjuje svoje iskustvo i kontinuirano razvija know-how za pružanje usluga klijentima iz različitih industrijskih sektora: automobilske industrije, proizvodnje, energetike, elektronike, tržišta robe široke potrošnje (FMCG), farmaceutske industrije i poljoprivrede.

Stručnost Grupe Gefco obuhvaća raspon od osnovnih transportnih usluga – cestovnih, željezničkih, zračnih, oceanskih i multimodalnih operacija – do složenih multimodalnih rješenja “od vrata do vrata” s uključenim uslugama skladištenja te carinskog i poreznog zastupanja.

Ova kumulativna stručnost Gefcovih timova omogućuje Grupi da za svoje klijente organizira neprekinute interkontinentalne tokove robe “od vrata do vrata”. Uz podršku inženjerskih timova, Grupa Gefco neprekidno analizira tokove i postojeća logistička rješenja svojih klijenata kako bi pronašla prilike za optimiranje i na taj se način razvijala zajedno s razvojem svojih kupaca.

Gefco Grčka nudi potpuni asortiman usluga Grupe Gefco. Podružnica već planira rješenja međunarodnog cestovnog prijevoza za različite klijente, a razvijat će i daljnja rješenja kao što je transport pri kontroliranim temperaturama za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije koje su značajno zastupljene u Grčkoj.