Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles i New York – pet novih poslovnih lokacija u Sjedinjenim Državama pojačava globalnu mrežu tvrtke Gebrüder Weiss

“Jedinstvene usluge diljem svijeta pod jedinstvenim trgovačkim znakom” – tako glasi strategija logističke tvrtke Gebrüder Weiss.

Nakon brojnih osnivanja poslovnih lokacija u Njemačkoj, Kini, Hong Kongu i Singapuru u prvoj polovici godine, tvrtka čini još jedan korak dalje i najavljuje osnivanje vlastite državne organizacije u SAD-u.

Od 3. lipnja započela je s radom pet dodatnih poslovnih lokacija pod trgovačkim znakom Gebrüder Weiss: Atlanta, Boston i Los Angeles preuzimaju se 100-postotno od nekadašnjeg Joint Ventura u SAD-u. Dvije dodatne poslovne lokacije otvorili su u New Yorku i Chicagu, novoj središnjici tvrtke Gebrüder Weiss u SAD-u. Ukupno je u Sjedinjenim Državama zaposleno 100 osoba.

Osim različitih transportnih usluga, s fokusom na zračni i brodski prijevoz tereta, Gebrüder Weiss na svojim novim poslovnim lokacijama pružaju i specifična logistička rješenja.

Spektar seže od skladištenja robe i lokalne distribucije do E-Commerce rješenja uključujući sustave web-trgovine. Svoju stručnost u branši, primjerice na području automobilske industrije ili visoke tehnologije ova tvrtka želi razvijati i na novim poslovnim lokacijama.

“Kombiniramo globalnu mrežu s velikom količinom lokalnog znanja i iskustva. S tim konceptom želimo učvrstiti svoj položaj na novim lokacijama kao Service Excellence logističar”, objašnjava Heinz Senger-Weiss, član uprave tvrtke Gebrüder Weiss.

Suradnjom s brojnim klijentima uspjeli su proteklih godina stvoriti jedinstvena logistička rješenja na globalnoj razini. Tu ponudu tvrtka Gebrüder Weiss želi sad jasno intenzivirati i dodatno razviti zajedno sa svojim klijentima.

“Neovisna i snažna prisutnost u SAD-u za nas je pritom od iznimnog strateškog značaja”, nastavlja Senger-Weiss.

Na glavnim logističkim središtima svijeta
I u kineskim trgovačkim središtima Gebrüder Weiss dodatno jača svoju prisutnost. Nedavno otvorene poslovne lokacije u Hong Kongu i Shenzenu od 1. lipnja imaju podršku u predstavništvu u Zhanjiangu na jugu gospodarski jake pokrajine Guangdong.

Još ovog ljeta trebali bi otvoriti još jedan ured u gradu Guangzhou. U Njemačkoj će se poslovne lokacije za zračni i brodski prijevoz u Hamburgu i Frankfurtu proširiti i uredom u zračnoj luci u Düsseldorfu.

Tijekom godine njihova će logistička tvrtka otvoriti i dva dodatna ureda u Münchenu i Stuttgartu. Time Gebrüder Weiss pokriva najvažnije točke pretovara diljem svijeta.