U sklopu procesa rebrandinga s ciljem naglašavanja jednostavnije i transparentnije korporativne strukture i jedinstvene kulture, Havas je preimenovao agencijsku mrežu i sve svoje agencije Euro RSCG Worldwide u Havas Worldwide, priopćeno je iz te komunikacijske agencije.

Na taj način Euro RSCG Zagreb, članica Unex Grupe koja predstavlja ovu agencijsku mrežu na području Hrvatske i regije, tako od danas postaje Havas Worldwide Zagreb.

U kontekstu u kojem digitalne operacije brišu granice između kreativnosti i medija, ali i unutar samih  komunikacijskih disciplina, tehnologija transformira poslovne modele u brojnim sektorima, posebno u oglašivačkoj industriji. Klijenti se danas suočavaju s mnoštvom agencija, stotinama brendova i različitim kulturama, a naša im industrija često ne olakšava poslovanje. Klijenti u svojoj agenciji trebaju naći partnera koji je istinski integriran i djeluje ujednačeno u svim segmentima – medijima, kreativnim i digitalnim rješenjima, ističu iz agencije.

Pritom dodaju kako je glavni fokus Havas mreže isporučiti integrirana rješenja koja postižu veću efikasnost, konzistentnost i vrijednost za svoje klijente.

Havas je, ističu, implementirao jedinstven poslovni model s jednostavnom, jasnom i agilnom strukturom s digitalnim rješenjima u središtu svih aktivnosti i agencija, te integriranim kreativnim i medijskim rješenjima.

“Prije deset godina izdvojili smo se kao prva velika komunikacijska kompanija koja je postavila digitalni segment poslovanja u fokus svih naših kreativnih agencija. Postali smo pioniri kroz integraciju kreativnih, medijskih i digitalnih rješenja te nudimo klijentima snažnu kombinaciju kreativne izvrsnosti i inovativnosti. Jedina smo komunikacijska grupa s unificirano brendiranom strukturom i pristupom koji olakšava poslovanje naših klijenata”, izjavio je David Jones, globalni glavni izvršni direktor Havasa.

Havas grupa sastoji se od dva glavna brenda: Havas Media, koja uključuje sve globalne medijske agencije, i Havas Creative, koja obuhvaća mrežu Havas Worldwide, mikro mrežu Arnold Worldwide (16 agencija u 15 zemalja na pet kontinenata) te sve ostale komunikacijske agencije.

Od danas su sve Euro RSCG agencije preimenovane u Havas Worldwide (316 ureda u 75 zemalja, uključujući Euro RSCG, Euro RSCG Life, Euro RSCG 4D i Euro RSCG WW PR).

havas-worldwide-zagreb-logo-largeMreža Euro RSCG 4D postaje Havas Worldwide Digital, Euro RSCG Life postaje Havas Life, dok se Euro RSCG Worldwide PR od sada naziva Havas PR. Tijekom rebrandinga neće doći do promjena u vodstvu kompanije.

Slijedom navedenoga Euro RSCG Zagreb, kreativna divizivija Unex Grupe, postaje Havas Worldwide Zagreb.

“Poslovna filozofija Unex Grupe i Havas grupacije jedinstvena je jer od svojih početaka, kroz integraciju kreativnih, medijskih i digitalnih rješenja, nudi klijentima jedinstvena rješenja koja im donose rezultate te transparentan i dugoročan partnerski odnos. A ovim procesom Havas Worldwide Zagreb postaje još povezanija s Havas grupom i u svim segmentima može klijentima ponuditi dodanu vrijednost i još efikasnija integrirana komunikacijska rješenja korištenjem internacionalnog know-how-a i primjenom globalnih metoda na lokalno tržište”, naglasila je Andrea Šumanovac, generalna direktorica Unex Grupe koja obuhvaća Unex Mediu, Unex Communication, Unex D.O.P. diviziju i Havas Worldwide Zagreb.

Proces rebrandinga uključuje stvaranje Havas Digital Grupe, novog krovnog brenda koji će djelovati unutar medijskog i kreativnog poslovanja. Havas Digital Grupa je isključivo brend i reflektira Havasovu neprestanu predanost digitalnom poslovanju, zaključuje se u priopćenju.