Romina Ivančić i Boris Miloushev, Heineken Hrvatska

Heineken Hrvatska nagrađen je certifikatom Poslodavac Partner nakon što je u postupku certificiranja potvrdio visoke standarde upravljanja ljudskim resursima i ostvario 94 posto bodova. Nezavisni tročlani tim konzultantske kuće Selectio utvrdio je kako funkcija ljudskih resursa ima stratešku važnost u Heinekenu i kao takva prati poslovnu strategiju tvrtke. Strategija tvrtke predstavljena je svim zaposlenicima, a temelji se na tri načela: održivo, prirodno i pošteno.

Heineken Hrvatska novim zaposlenicima pruža dobar start nastojeći ih čim prije uhodati i osiguravajući im priliku za uspjeh i ostvarenje profesionalnih ambicija. Zaposlenike se na vrijeme informira o poslovnim ciljevima i aktivnostima te oni odlično razumiju na koji način doprinose strategiji. Interna komunikacija je dvosmjerna i uključuje sve razine organizacije i različite kanale, od onih tradicionalnih pa sve do internih društvenih mreža. Svi zaposlenici uključeni su u sustav procjene radne uspješnosti koji je transparentan i pošten, te povezan s poslovnom strategijom, obrazovanjem i nagrađivanjem.

Povećanje plaća sustavno se provodi temeljem radne uspješnosti i usporedbe s plaćama na tržištu, a svi zaposlenici uključeni su u neku vrstu varijabilnog nagrađivanja kroz sustav mjesečnih/kvartalnih stimulacija ili godišnjih bonusa. U tvrtki Heineken Hrvatska veliku važnost pridaju zadovoljavanju obrazovnih potreba svojih zaposlenika, a aktivno se radi i na prepoznavanju talenata, njihovom razvoju i zadržavanju u organizaciji. Kao tvrtka koja je prisutna u 70-tak zemalja svijeta te zapošljava preko 80.000 zaposlenika, Heineken potiče razvoj internacionalne karijere, dijeljenje najboljih praksi te općenito nudi dobar sustav podrške.

Organizacijska klima i zadovoljstvo zaposlenika redovito se ispituju te se od zaposlenika traže sugestije za poboljšanje svih procesa. Indeks angažmana zaposlenika je na visokoj razini – čak 84 posto, pri čemu je 87 posto zaposlenih iznimno zadovoljno, a 94 posto zaposlenika navodi da su ponosni što rade u Heinekenu Hrvatska. Osim tih podataka, ovogodišnje istraživanje klime koje je tvrtka provela pokazuje da više od 90 posto zaposlenika smatra da ima sve potrebne resurse kako bi svoj posao obavili na siguran način.

Sigurnost i zdravlje zaposlenika na prvom su mjestu, pa se stoga zaposlenicima omogućuju sistematski pregled, visoko kvalitetna radna oprema, dioptrijske zaštitne naočale, trening sigurne vožnje, fleksibilno radno vrijeme te sudjelovanje u različitim sportskim i volonterskim akcijama.

Boris Miloushev, predsjednik Uprave i Romina Ivančić, direktorica Sektora ljudskih resursa u tvrtki Heineken Hrvatska primili su Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke Selectio.

“Izuzetno smo ponosni na rezultat koji smo ostvarili u našoj prvoj godini certificiranja u projektu Poslodavac Partner. Ušli smo u ovaj proces kako bismo se usporedili s drugim kompanijama i u budućnosti postali još bolji poslodavac. Nastavit ćemo poklanjati iznimnu pažnju razvoju zaposlenika i brizi o njihovoj dobrobiti”, istaknula je Romina Ivančić, direktorica Sektora ljudskih resursa.

“Naša ambicija je da budemo najbolja kompanija u Hrvatskoj, stoga pri odlučivanju uvijek vodimo računa o naša tri osnovna načela: održivo, prirodno i pošteno. Ovaj certifikat potvrda je da idemo u pravom smjeru”, zaključio je Boris Miloushev, predsjednik Uprave Heinekena Hrvatska.