Heineken u trećem kvartalu s većim prihodom, uz podršku viših cijena

Organski obujam prodaje smanjio se u razdoblju od srpnja do rujna za 4,2 posto, izvijestila je kompanija, ukazujući na “izazovne” gospodarske uvjete na brojnim tržištima i slabiju potražnju kupaca zbog podignutih cijena

Nizozemski proizvođač piva Heineken izvijestio je u srijedu o većem prihodu u trećem tromjesečju zahvaljujući višim cijenama koje su nadoknadile smanjeni obujam prodaje.

Ukupni prihod Heinekena porastao je u trećem kvartalu dva posto, na 9,6 milijardi eura, pokazuje financijsko izvješće. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva i prodaja odnosno kupnja imovine porastao je za 4,5 posto.

U razdoblju od siječnja do rujna ukupni prihod uvećan je gotovo pet posto, na 8,01 milijardu eura. Prilagođen za promjene valutnih tečajeva i prodaju odnosno kupnju imovine bio je gotovo šest posto veći nego u istom razdoblju lani.

Organski obujam prodaje smanjio se u razdoblju od srpnja do rujna za 4,2 posto, izvijestila je kompanija, ukazujući na “izazovne” gospodarske uvjete na brojnim tržištima i slabiju potražnju kupaca zbog podignutih cijena. U prvih devet ovogodišnjih mjeseci pala je za 5,1 posto.

U segmentu vrhunskih piva organska prodaja se u razdoblju od srpnja do rujna smanjila za 5,7 posto, odražavajući lošije rezultate na ključnom vijetnamskom tržištu i povlačenje iz Rusije.

U devet mjeseci zaključno s rujnom Heineken je poslovao s neto dobiti od 1,92 milijarde eura, nižom gotovo 13 posto nego u istom razdoblju lani.

Potvrdili su da u ovoj godini očekuju organski rast prilagođene operativne dobiti u rasponu od nula do pet posto. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakAI će odigrati kritičnu ulogu za uspjeh tvrtki u sljedećih pet godina
Sljedeći članakCITUS osvojio 100. nagradu za inovaciju