za-ciscu-buducnost-nase-djece-001Natječaj “Za čišću budućnost naše djece” organiziran je u sklopu hrvatskih “Eko-škola” u suradnji s Udrugom Lijepa naša te uz podršku dm-a

Persil Expert, deterdžent za pranje rublja iz asortimana tvrtke Henkel, dodijelio je diplome sudionicima natječaja “Za čišću budućnost naše djece” koji je organiziran u sklopu hrvatskih “Eko škola”.

Od mnogobrojnih pristiglih radova dobitnicima natječaja proglašeni su Dječji vrtić Srednjaci, Osnovna škola Hvar, Dječji vrtić Zvirek, Osnovna škola Gruda, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Srednja škola Obrovac.

Predstavnicima navedenih obrazovnih institucija na svečanoj ceremoniji, koju je vodio Luka Nižetić, Persil Expert je uručio diplome i novčane nagrade u iznosu od 5000 kuna za najbolje radove.

Natječaj za hrvatske Eko-škole pokrenut je u suradnji s Udrugom Lijepa naša, a uz podršku dm-a s ciljem prikupljanja otpada s hrvatskih obala. Natječaju su se mogle odazvati sve osnovne i srednje škole, dječji vrtići i učenički domovi koji su uključeni u program Međunarodne Eko-škole u Republici Hrvatskoj.

Cilj natječaja bio je organizirati vlastite eko-projekte vezane uz zaštitu jadranske obale, obala potoka, rijeka i jezera. Ukupno 22 obrazovne institucije odazvale su se natječaju, a njih sedam je ušlo u samo finale i osvojilo Henkelove diplome i nagrade kao priznanje za izrazit trud i rad na području zaštite okoliša.

“Veliko mi je zadovoljstvo što se toliko obrazovnih ustanova odazvalo natječaju i uključilo u projekt ‘Za čišću budućnost naše djece’. Pred nama je bio velik i težak zadatak jer uistinu nije bilo lako odabrati najbolje od toliko pristiglih radova. Pobjednicima bih želio čestitati i nadam se da će im ovo priznanje i nagrada biti dodatni poticaj za brigu o okolišu u kojem žive”, izjavio je dr. Ante Kutle, predsjednik udruge Lijepa Naša.

za-ciscu-buducnost-nase-djece-002Persil Expert prva je robna marka koja spaja inovaciju i održivost kombinirajući manje kemikalija i manju ambalažu, što direktno utječe na smanjenje negativnih utjecaja na okoliš. S novom inicijativom “Pametnije pranje za čišću budućnost” te predstavljanjem kompaktiranog Persil Experta sa superiornom formulom i karakteristikama, Henkel je učinio još jedan održivi korak s ciljem smanjenja utjecaja deterdženata na okoliš, ističu iz Henkela.

“Jedan od ciljeva tvrtke Henkel je pružiti svojim potrošačima veću vrijednost sa smanjenim utjecajem na okoliš. Henkel se stoga trudi razvijati proizvode koji osim što imaju visoku kvalitetu i učinkovitost su i ekološki prihvatljivi. Baš kao i sudionici natječaja, tako i tvrtka Henkel nastoji voditi brigu za okoliš te potaknuti sve, a posebice najmlađe da od malih nogu shvate koliko je važno da okoliš u kojem živimo održimo čistim”, izjavila je Miranda Mladin, direktorica marketinga poslovnog sektora za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria.