Sarajevski trgovački lanac Hoše komerc izvijestio je kako je u 2017. godini ostvario neto prihod veći od 64 milijuna eura, što je blagi rast u odnosu na godinu prije. Ujedno, u kompaniji planiraju iskorak u proizvodnji otvaranjem tvornice slastica.

Iz kompanije navode kako je stabilno poslovanje ostvareno u sva tri poslovna segmenta – maloprodaji, proizvodnji i veleprodaji, te da je rast prihoda zabilježen i kod brendova Bony, Merka i Naše mlijeko, kao i u distribuciji brenda Meggle, čime je “Hoše komerc nastavio razvijati vlastitu proizvodnju, tržišne kapacitete i promovirati domaću proizvodnju”.

“Ispunili smo naše ciljeve, postigli smo sada već dugoročnu stabilnost i kontinuitet u razvoju. Na to su najviše utjecale mjere koje smo najavili početkom prošle godine a koje su bile usmjerene na podizanje razine kvalitete usluge, educiranje zaposlenih, standardizaciju, uvođenje koncepta merchandisinga te inovacija kao što su program odjela ‘Delikates’ i gotovih jela. Uz ranije uvođenje novog informacijskog sustava koji je znatno doprinio povećanju kvalitete usluge koju već 39 godina pružamo Sarajlijama, istaknuo bih i prošlogodišnju kampanju ‘Sarajevo divno mjesto’, a čiji smo početak i novi promotivni spot promovirali na Žutoj tabiji, kultnom mjestu našeg glavnog grada”, izjavio je Izet Bozalija, direktor kompanije Hoše komerc.

Kao kompanija kojoj je stalo do razvoja domaće proizvodnje, Hoše komerc je i prošle godine preuzeo jednu od uloga najsnažnijeg promotora u kampanji “Kupujmo domaće”, uloživši napore da domaći kvalitetni brendovi na inovativan način kroz “Hoše BH. korpu” dobiju dodatne pozicije i posebne uvjete u Hoše marketima.

Da se radi o izuzetno uspješnom projektu govori podatak da su kod pojedinih domaćih proizvoda koji su bili pozicionirani u “BH. korpi” zabilježena povećanja indeksa prodaje i do 100%.

“Nastavljamo sa širenjem asortimana i pritom ćemo uz vrhunsku kvalitetu i najbolju cijenu nastojati šansu dati domaćim proizvođačima. U 2018. godini već smo krenuli s novim načinom komunikacije s kupcima i našim fanovima, pri čemu se koristimo kako novim digitalnim, tako i tradicionalnim kanalima komuniciranja. Želimo uspostaviti snažniju interakciju s našim vjernim potrošačima, a planirali smo i mnogo poklona, nagrada i iznenađenja. Također, u planu je realizacija jedne značajne investicije u proizvodnju, čime ćemo značajno proširiti naše proizvodne kapacitete s uvođenjem novog asortimana proizvoda. Radi se o tvornici slastica koja će s aspekta procesa proizvodnje, kvalitete, standarda i tehnologije biti jedna od najmodernijih u ovom dijelu regije”, kazao je Bozalija.