Hrvatska pošta počela gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Poslovni objekt Bakar-Kukuljanovo podići će kvalitetu usluga u zapadnom dijelu Hrvatske, a prostirat će se na gotovo 5000 četvornih metara i imati vlastitu sunčanu elektranu

Hrvatska pošta počela je gradnju novog poslovnog objekta Bakar-Kukuljanovo vrijednog gotovo 60 milijuna kuna. Kako podsjećaju iz tvrtke, Pošta je do sada uložila sredstva u objekte u Zadru i Osijeku te sagradila Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, a sada je na redu ulaganje za područje Primorsko-goranske i Istarske županije. Gradnjom novog poslovnog objekta Kukuljanovo Hrvatska pošta imat će četiri najmodernije točke u mreži objekata za sortiranje pošiljaka.

“Hrvatska pošta jedno je od najvećih trgovačkih društava u mojem resoru, koje iz godine u godinu bilježi poslovne uspjehe. Prošlu godinu je zaključila s otvaranjem Novog sortirnog centra u Velikoj Gorici da bi ovu započela daljnjim ulaganjem u modernizaciju”, kazao je ovom prigodom Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Da je novi poslovni objekt u zoni Bakar-Kukuljanovo ujedno posljednja nova točka i završna investicija u infrastrukturni razvoj mreže Hrvatske pošte za razradu pošiljaka u ovom ciklusu napomenuo je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte. “Nakon što smo u protekle tri godine proširili i preuredili logistički prostor u Osijeku, sagradili smo novi logistički centar u Zadru, proširili smo kapacitete u Bjelovaru i nakon što smo završili najveću investiciju u povijesti Hrvatske pošte, Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, objekt Kukuljanovo je završna točka u infrastrukturi Hrvatske pošte koja će pomoći da i dalje rastemo logistički, razvijamo se i pružamo još kvalitetnije usluge građanstvu”, istaknuo je Čulo.

Poslovni objekt Kukuljanovo iznimno je važan za cijeli zapadni dio Hrvatske. Gradnja i puštanje u rad objekta za razradu pošiljaka u Kukuljanovu važna je karika u podizanju kvalitete i brzine pružanja usluga svim stanovnicima koji gravitiraju ovom području.

Novi poslovni objekt Hrvatske pošte u Kukuljanovu imat će nakon gradnje ukupnu površinu od gotovo 5000 četvornih metara i vlastitu sunčanu elektranu. Za podizanje kvalitete i sve logističke poslove presudna je lokacija objekta, a novi poslovni objekt Hrvatske pošte nalazit će se na mjestu s vrlo dobrom prometnom povezanošću. Objekt je u neposrednoj blizini autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, a središte Rijeke udaljeno je svega 10 kilometara.

Strategija Pošta2022. zacrtala je za najvažniji cilj razvoj temeljnog poslovanja koje se očituje ulaganjima u ljude, nove tehnologije te modernizaciju centara za razradu pošiljaka. Početkom gradnje četvrte točke u mreži objekata za razradu pošiljaka zatvara se ciklus ulaganja u modernizaciju centara te je ostvarena najvažnija točka propisana Strategijom Pošta2022.

Prethodni članakOtvorena izložba “Vegeta 60 – Paketić povijesti”
Sljedeći članakUK izlazi iz EU-a, ali poslovni odnosi se nastavljaju