25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:35
OstaloLogistikaHrvatska pošta počela gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Hrvatska pošta počela gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Hrvatska pošta počela je gradnju novog poslovnog objekta Bakar-Kukuljanovo vrijednog gotovo 60 milijuna kuna. Kako podsjećaju iz tvrtke, Pošta je do sada uložila sredstva u objekte u Zadru i Osijeku te sagradila Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, a sada je na redu ulaganje za područje Primorsko-goranske i Istarske županije. Gradnjom novog poslovnog objekta Kukuljanovo Hrvatska pošta imat će četiri najmodernije točke u mreži objekata za sortiranje pošiljaka.

“Hrvatska pošta jedno je od najvećih trgovačkih društava u mojem resoru, koje iz godine u godinu bilježi poslovne uspjehe. Prošlu godinu je zaključila s otvaranjem Novog sortirnog centra u Velikoj Gorici da bi ovu započela daljnjim ulaganjem u modernizaciju”, kazao je ovom prigodom Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Da je novi poslovni objekt u zoni Bakar-Kukuljanovo ujedno posljednja nova točka i završna investicija u infrastrukturni razvoj mreže Hrvatske pošte za razradu pošiljaka u ovom ciklusu napomenuo je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte. “Nakon što smo u protekle tri godine proširili i preuredili logistički prostor u Osijeku, sagradili smo novi logistički centar u Zadru, proširili smo kapacitete u Bjelovaru i nakon što smo završili najveću investiciju u povijesti Hrvatske pošte, Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, objekt Kukuljanovo je završna točka u infrastrukturi Hrvatske pošte koja će pomoći da i dalje rastemo logistički, razvijamo se i pružamo još kvalitetnije usluge građanstvu”, istaknuo je Čulo.

Poslovni objekt Kukuljanovo iznimno je važan za cijeli zapadni dio Hrvatske. Gradnja i puštanje u rad objekta za razradu pošiljaka u Kukuljanovu važna je karika u podizanju kvalitete i brzine pružanja usluga svim stanovnicima koji gravitiraju ovom području.

Novi poslovni objekt Hrvatske pošte u Kukuljanovu imat će nakon gradnje ukupnu površinu od gotovo 5000 četvornih metara i vlastitu sunčanu elektranu. Za podizanje kvalitete i sve logističke poslove presudna je lokacija objekta, a novi poslovni objekt Hrvatske pošte nalazit će se na mjestu s vrlo dobrom prometnom povezanošću. Objekt je u neposrednoj blizini autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, a središte Rijeke udaljeno je svega 10 kilometara.

Strategija Pošta2022. zacrtala je za najvažniji cilj razvoj temeljnog poslovanja koje se očituje ulaganjima u ljude, nove tehnologije te modernizaciju centara za razradu pošiljaka. Početkom gradnje četvrte točke u mreži objekata za razradu pošiljaka zatvara se ciklus ulaganja u modernizaciju centara te je ostvarena najvažnija točka propisana Strategijom Pošta2022.

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...