microsoft konferencijaTvrtka Proteron savjetovanje osvojila je priznanje Microsoft Country Partner of the Year, a tvrtke Comping i Omega Software su finalisti natjecanja za nagradu Partner of the Year sa  najboljim rješenjima u svojim kategorijama

Microsoft Worldwide Partner konferencija održat će se u Orlandu, u Sjedinjenim Američkim Državama od 12. do 16. srpnja 2015. Svoja rješenja koja su i ove godine rezultirala odličnim uspjehom i ušla u finale tog globalnog natjecanja predstavit će i hrvatske tvrtke.

U CEE regiji ukupno je pet finalista od kojih su dva iz Hrvatske. Finalisti iz Hrvatske su tvrtke Comping i Omega Software, dok je tvrtka Proteron savjetovanje osvojila nagradu Microsoft Country Partner of the Year 2015.

Ove godine konkurencija je bila velika. Uz preko 2300 natjecateljskih tvrtki iz 108 zemalja svijeta, Hrvatska se ponovo dokazala razvojem vodećih partnerskih rješenja. Tvrtka Comping razvila je InCloud portfelj rješenja u farmaceutskim kompanijama, dok je u okviru projekta City Next, tvrtka Omega Software za Grad Zagreb implementirala Open Data portal na platformi Microsoft Azure.

Tvrtka Proteron savjetovanje osvojila je nagradu Microsoft Country Partner of the Year 2015 sa Cloud Sales Specialist programom certificiranja s kojim je Microsoft Hrvatska među vodećim zemljama regije po broju certificiranih partnera za implementaciju Cloud rješenja.

“Ulazak tvrtki Comping i Omega Software u finale te nagrada tvrtki Proteron savjetovanje pokazuje da su hrvatske tvrtke itekako inovativne i konkurentne na globalnoj razini. Ovaj uspjeh pokazuje da sa našim partnerima sustavno radimo na korištenju najnaprednijih Microsoftovih tehnologija, a zajednički hrvatskim korisnicima pružamo platformu i rješenja koja su globalno prepoznata”, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska.

“Nakon prošlogodišnje pobjede u kategoriji Midmarket Solution Provider, ovogodišnja pozicija finalista u kategoriji Application Development potvrda je da Microsoft prepoznaje Comping kao tvrtku koja postavlja trendove ne samo u Hrvatskoj i Europi, nego i na svjetskoj razini.  Svjesni smo činjenice da se u dinamičnom poslovnom okruženju nikada ne smije stati i pomisliti da smo ostvarili cilj. Nagrade nas vesele, ali i obvezuju u stalnom unaprjeđenju i kreiranju inovativnih poslovnih rješenja koja našim korisnicima omogućuju ostvarenje punog poslovnog potencijala”, istaknuo je Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga.

“Ovo iznimno priznanje potvrda je vizije naše tvrtke kao pouzdanog, stručnog i inovativnog partnera na lokalnoj i globalnoj razini. Ponosni smo što su naša inovativnost i ekspertiza prepoznati, a ovo priznanje je dodatan poticaj za nastavak razvoja i ostvarivanje visokih poslovnih ciljeva” rekao je Goran Mihalić, direktor Omega Software.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo primiti nagradu Microsoft partner godine za Hrvatsku. Nagradu vidimo kao dokaz vrlo kvalitetne suradnje s Microsoftovim timom u Hrvatskoj i brojnim poslovnim partnerima u Hrvatskoj i regiji, te također kao dodatno priznanje našoj stručnosti. Raduje nas da je doprinos programa Cloud Sales Specialist i na ovaj način dobio potvrdu u području razvoja Microsoft Cloud poslovanja u Hrvatskoj, koje vjerujemo može značajno utjecati na povećanje agilnosti i konkurentnosti u poslovanju hrvatskih tvrtki”, rekao je Dario Novaković, direktor Proteron savjetovanja.