U utorak, 8. listopada, Metro Cash & Carry i poduzetnici iz cijele Hrvatske obilježili su četvrti Međunarodni dan neovisnih poduzetnika koji Metro organizira s ciljem promicanja i poticanja neovisnog poduzetništva, a tom su prigodnom za korisnike svojih proizvoda i usluga pripremili više od 9.500 različitih posebnih ponuda.

“Metro nastoji pružiti potporu malim i srednjim poduzetnicima pa nam je stoga iznimno drago objaviti da je u ovogodišnjem, četvrtom izdanju ‘Dana mojeg poslovanja’ sudjelovao rekordan broj hrvatskih poduzetnika koji su za svoje klijente i goste priredili više od 9.500 posebnih ponuda i skrenuli pozornost javnosti na svoju važnost u gospodarskom razvoju. U Metrou smo ponosni što putem online platforme možemo pružiti podršku malim i srednjim poduzetnicima tako što povećavamo vidljivost njihovog poslovanja, izjavio je Tomislav Kostanjevac, voditelj za HoReCa digitalne platforme u Metro Cash & Carry Hrvatska.

Kako bi potaknuo građanke i građane da iskoriste posebne ponude lokalnih poduzetnika i tako podrže njihovo poslovanje, Metro je na “Dan mojeg poslovanja” organizirao prvi Gastro Crawl u Hrvatskoj – gosti su trebali objaviti selfie na društvenim mrežama koji prikazuje kako u društvu prijatelja koriste posebne ponude poduzetnika, a najkreativniji će osvojiti put u Barcelonu ili Lisabon.

Povodom obilježavanja “Dana mojeg poslovanja” Metro je proveo međunarodno istraživanje na 10.000 ispitanika iz Češke, Francuske, Njemačke, Indije, Italije, Portugala, Rumunjske, Rusije koje je pokazalo kako polovina građana odabire proizvode i usluge neovisnih lokalnih poduzetnika zbog kvalitete, a isti broj ispitanika navodi da je jedinstvenost usluge i proizvoda ono što bi im najviše nedostajalo u slučaju smanjenja broja neovisnih poduzetnika. Upravo zato je Metro i ove godine malim i srednjim poduzetnicima omogućio oglašavanje svojih posebnih ponuda na digitalnoj platformi kako bi privukli nove kupce i podigli vidljivost vlastitog poslovanja.