Kompanija Imlek uložila je više od pola milijuna eura u novu opremu za skladištenje i očuvanje kvalitete sirovog mlijeka u cilju unapređenja poslovanja svojih kooperanata.

imlek-proizvodnja-mlijeko-midiNova rashladna oprema omogućit će efikasnije održavanje kvalitete sirovog mlijeka i tako olakšati i dodatno unaprijediti cjelokupan proces proizvodnje Imlekovih mliječnih proizvoda.

Nabavljeni su laktofrizi različitog kapaciteta, od onih namijenjenih velikim sistemima farmi, zapremine 10.000 litara, preko nešto manjih od 6.000, 4.000, 3.000 i 1.000 litara, pa sve do najmanjih koji sa svojih 200 litara zapremine zadovoljavaju potrebe malih proizvođača mlijeka.

“Kompanija Imlek posluje u skladu s europskim standardima čiji strogi kriteriji ukazuju na neophodnost upotrebe najsuvremenijih laktofriza u proizvodnji kvalitetnog i bakteriološki ispravnog mlijeka. Partnerski odnosi s farmerima, edukacije, novčane pozajmnice i podrška u vidu instaliranja mljekarske opreme, kao i značajne investicije koje ova kompanija kontinuirano ulaže u inovaciju vlastite proizvodnje i prerade mlijeka predstavljaju potvrdu reputacije regionalnog lidera mliječne industrije”, kazao je direktor proizvodnih operacija Imleka Darko Samardžija. (SEEbiz.eu)