Ja TRGOVAC lipanj 2022.

Ono što će većini vjerojatno prvo pasti u oči je Puls sektora koji naš dragi Ivan Junaković na osebujan način piše već cijelo desetljeće oslikavajući trendove u glavnim FMCG kategorijama

Zlatni laureati

Poznati su svi pobjednici sedmog po redu natječaja Zlatna košarica pa samo da podsjetim: dm je osvojio najprestižniju kategoriju Trgovac godine, Kaufland je Društveno odgovorna kompanija godine, Mali trgovac godine je zagrebački Delfin, dok su Cromaris, Argeta i Datalab obranili svoje titule u kategorijama Proizvođača, Proizvoda i Tehnološkog dobavljača godine. Čestitam svim pobjednicima na zasluženim priznanjima te se zahvaljujem svim kandidatima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme te poslali izuzetno sadržajne prijave za svih šest kategorija, a veliko hvala ide i našem stručnom žiriju koji je ocjenjivao pristigle prijave. I ove smo godine svečanu dodjelu priredili u formi televizijske emisije, ali se usrdno nadamo kako ćemo se dogodine vratiti u prokušani i željno iščekivani format velike svečanosti na kojoj ćemo se sresti uživo te proslaviti ovaj veliki praznik FMCG industrije i maloprodaje.

Uz ovaj zahtjevni projekt opet smo se potrudili obraditi mnoštvo zanimljivih tema koje su od interesa našim sektorima pa sam uvjeren da će svatko od vas pronaći nešto za sebe. Veliki intervju broja donosi aktualnosti iz proizvodnje i prodaje tvrtke Jamnica jer smo razgovarali s njihova dva menadžera, izvršnim direktorom proizvodnje, razvoja i kvalitete Marinkom Pleštinom te izvršnim direktorom prodaje Nikolom Krčmarićem.

Obradili smo i strateški važnu temu za poslovanje svih gospodarskih sektora u kojoj pokušavamo iznaći poveznice tržišta rada i obrazovanja kako bismo ukazali na važnost usklađivanja ovih segmenata koji se naslanjaju jedan na drugi te ako ih se odvoji dolazi do urušavanja cijelog sustava. Pišemo i o važnosti implementacije loyalty programa te konzistentnog rada na jačanju povjerenja kupaca, dok smo u fokus sasvim logično, sukladno trenutku, stavili ljetnu njegu.

Ali ono što će većini vjerujem prvo pasti u oči je Puls sektora koji naš dragi Ivan Junaković na osebujan način piše već cijelo desetljeće oslikavajući trendove u glavnim FMCG kategorijama. Pročitajte kakva su kretanja bila u prvoj trećini 2022. godine te kakvu nam sudbinu proriče Ivan koji rijetko (ako ikad) nije bio u pravu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDigitalna transformacija u trgovini – Pravni okvir: Manje poznat ali ne manje bitan dio
Sljedeći članakOtvorena sezona kupanja na slanim Panonskim jezerima u Tuzli