Ja TRGOVAC ožujak 2023.

Oprezni optimizam
Dobro, još nije proljeće u pravom smislu, prošlo je tek koji tjedan od snježne mećave koja je odsjekla jug Hrvatske od ostatka zemlje. Ipak, osjeća se dah proljeća i shodno tome određeni oprezni optimizam koji je u određenoj mjeri demantirao dosta sumorne prognoze ekonomskih kretanja za prvo tromjesečje ove godine. Srećom, to se zasad nije obistinilo, a prostora za optimizam svakako ima, kako u makroekonomskom pogledu jer je hrvatski BDP u zadnjem prošlogodišnjem tromjesečju nemalo iznenadio rastom od 4 posto, tako i na razini svakodnevnog poslovanja koje se odvija redovno unatoč velikim izazovima.

Na važnost poslovnog optimizma svake tri godine podsjeti najveći svjetski sajam za maloprodaju EuroShop, koji je u Düsseldorfu okupio svijet maloprodaje na jednom mjestu, među kojima i deset hrvatskih izlagača te cijeli niz naših partnera. Ulaganja u maloprodaju nastavljaju se ubrzano kako bi se ponudila bolja rješenja za izazove suvreemenog, brzog tempa života. S te globalne platforme idemo na Weekend Food Festival, gdje ćemo se posvetiti svim aspektima vezanima uz proizvodnju i trgovinu hrane. Pripreme su u završnoj fazi, slažu se zadnji programski segmenti, te smo uvjereni da će od 14. do 16. travnja u Rovinju biti jako zanimljivo za sve dionike u prehrambenom lancu.

Osim priprema za tu konferenciju, otvorili smo i prijave za osmi po redu natječaj Zlatna košarica pa ovim putem pozivam sve zainteresirane tvrtke da svoje prijave i obrazloženja za kategorije u kojima se natječu pošalju do kraja travnja. Kategorije su dobro poznate: Trgovac godine, Proizvođač godine, Društveno odgovorna kompanija godine, Mali trgovac godine, Tehnološki dobavljač godine i Proizvod godine.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakInflacija u eurozoni i EU blago popustila u veljači
Sljedeći članakEuroShop 2023 – Izvješće: Olimpijske igre u svijetu maloprodaje