Forma i sadržaj

Ako malo dublje promislimo vrlo lako možemo zaključiti kako svojevrsni sukob forme i sadržaja susrećemo na svakom koraku i u najbanalnijim životnim situacijama. Dakako, forma je u velikoj mjeri nužan okvir naših životnih i poslovnih interakcija, ali nerijetko ta “velika mjera” uistinu prevrši mjeru pa se forma izdigne iznad sadržaja. Mislim da smo danas u jednoj takvoj situaciji na makroekonomskoj razini, gdje živimo i poslujemo u uvjetima formuliranima COVID-19 krizom koja je sveprisutna i globalna, toliko da mi se čini kako je devet od deset vijesti koje konzumiramo vezano za “koronu” koja je postala generička riječ poznata svakom stanovniku Zemlje.

Da, nitko ne bježi od toga da ova pandemija predstavlja našu stvarnost, okvir i formu života i poslovanja, ali ona nikako ne smije biti sama sebi svrha. To je samo forma, dok je naša volja, kreativnost i produktivnost onaj sadržaj koji će nas bez ikakve dvojbe izdići iznad ove prolazne forme. Zato u ovom broju donosimo dosad rekordan volumen sadržaja i tema, predstavljamo brojne tvrtke koje se hrabro i čilo nose s ovom krizom i uvjetima života i poslovanja s kojima se nikad prije nismo susreli. Unatoč neizvjesnosti, naš prehrambeni sektor proizvodnje i maloprodaje bilježi solidne rezultate, iako će slabiji turistički promet svakako uzeti svoj danak. U tim se uvjetima ipak na najbolji način pokazuje koliko je ovaj sektor otporan i koliko uspješnih primjera ima na tržištu robe široke potrošnje u Hrvatskoj.

Veliki broj tvrtki koje su imale uspješnu 2019. godinu prijavio se i za nagrade Zlatna košarica, a odluke žirija pristizale su upravo u trenutku zaključivanja ovoga izdanja. Ubrzo ćemo zbrojiti glasove i obavijestiti sve prijavljene o postignutom uspjehu, a taj zajednički uspjeh uveličat ćemo na svečanosti koja je planirana za 7. listopada 2020. godine. Forma svečanosti bit će prilagođena uvjetima, ali ono što je sigurno je da sadržaja nikako neće manjkati.
Želim vam ugodne godišnje odmore!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!