Nova godina, još veći izazovi

Premda je naše tržište uistinu kroz proteklo desetljeće prošlo veliki broj kriza suočavajući se s egzistencijalnim ugrozama sa svih strana, s ovakvom se ugrozom dosad nije suočilo. Zbog geopolitičkih napetosti na istoku Europe i kretanja na svjetskim burzama, cijene energenata doslovno lete u nebo donoseći neizvjesnost na cijelo europsko tržište pri čemu će se s tim izazovima teško nositi i puno jače ekonomije od ove naše hrvatske.

Sigurno je da će teret poskupljenja utjecati na cijeli opskrbni lanac te je za nadati se kako će sve karike tog lanca dati svoj doprinos u amortiziranju ovog udara kako se sav teret ne bi prebacio na krajnjeg potrošača. Upravo od toga strahuju intervjuirani trgovci okupljeni u trgovačke udruge, o čemu donosimo opsežan prilog u ovom broju. Trgovačka udruženja važan su oblik organiziranja koje lokalnoj i regionalnoj maloprodaji osigurava višu razinu konkurentnosti te je jedan od stupova žilavosti hrvatske maloprodaje.

Kao i lani, tako i prvi broj u ovoj godini donosi priču o aktualnostima u vrlo dinamičnom duhanskom sektoru, a kao temu broja pozicionirali smo široku analizu top brendova u FMCG sektoru koji nose najveću odgovornost jer kao lideri kreiraju trendove i pokazuju smjer kretanja cijeloga tržišta. Nova godina je već dobrano krenula i novi natječaj Zlatna košarica je u pripremi pa ćemo uskoro krenuti s pozivima svim našim cijenjenim trgovcima, proizvođačima, tehnološkim kompanijama i svima koji čine naš sektor boljim mjestom za poslovanje.

Očekujte naš poziv.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!