U Centru za rehabilitaciju Silver upriličeno je druženje štićenika i zaposlenika, učenika Prve ekonomske škole iz Zagrebu i predstavnika Jamnice kako bi obilježili uspješnu realizaciju prvog humanitarnog cilja u ovogodišnjem projektu Jane “Vode s porukom”.

Prikupljanjem dovoljnog broja virtualnih kapljica putem web stranice www.vodasporukom.com osigurana je donacija Centru za rehabilitaciju Silver kojom će se osigurati jačanje kapaciteta samog centra za kvalitetniji i uspješniji program socijalizacije, kao i poboljšanje radnih sposobnosti budućih pasa pomagača koji svakodnevno pomažu slijepim i slabovidnim osobama te osobama s invaliditetom.

Ovu lijepu humanitarnu priču došli su podržati i voditeljice Barbara Kolar i Sanja Doležal, voditelj i pisac Bruno Šimleša, ali i mnogi drugi koji su se kao socijalizatori uključili u pomoć i kvalitetnije funkcioniranje samog centra.

Cilj ovoga humanitarnog djelovanja jest da se kroz projekt Jana “Voda s porukom” pruži i dodatna, sveobuhvatna podrška volonterskim obiteljima socijalizatora, čija se neprocjenjiva uloga očituje u odgajanju kvalitetnih mladih pasa za školovanje.

Centar ovim projektom također planira dodatno opremiti prostor za boravak i rad sa štencima i mladim psima kako bi podigao kvalitetu usluga i postigao veći napredak u razvoju pasa kako bi se u konačnici pomoglo osobama s invaliditetom i tako podigla kvaliteta njihovog života.

Centar Silver prijavio se na veliki natječaj Jana “Vode s porukom” sa željom da kroz ovu donaciju ostvari ciljeve u kojima je naglasak stavljen na jačanje kapaciteta samog centra za kvalitetniji i uspješniji program socijalizacije, kao i poboljšanje radnih sposobnosti budućih pasa pomagača, a tako pomogne osobama s invaliditetom prvenstveno djeci i mladima koji su glavni korisnici ovog centra.

Temeljem toga na službenoj stranici kampanje, od 3. travnja do 20. svibnja 2015. organizirano je doniranje kapljica, a u svrhu pomoći centru Silver za realizaciju njihova programa. Da bi se cilj ostvario, bilo je potrebno skupiti 250.000 kapljica, a do kraja akcije skupljeno je preko 275.000 kapljica, što potvrđuje veličinu ove akcije i spremnost brojnih građana Hrvatske da pomognu u realizaciji velikih stvari.

Jana “Voda s porukom”, kao i mnogo puta dosad, prepoznala je važnost unapređenja kvalitete života djece i mladih u Zagrebu, jer upravo oni koriste usluge rehabilitacije Centa Silver. Usluge rehabilitacije, koje će se osigurati podržavanjem ovog projekta, temelje se na načelima jednakosti, pravednosti i kvalitete usluga u skladu s individualnim potrebama i mogućnostima korisnika s ciljem kvalitetnijeg uključivanja u lokalnu zajednicu.