Prema rezultatima istraživanja BRANDpuls, koje provodi agencija za istraživanje tržišta Ipsos Puls, Jana je i dalje uvjerljivo vodeći brend kada je riječ o kategoriji negazirane vode u Hrvatskoj.

Istraživanje je provedeno tijekom ožujka i travnja 2014. godine, a rezultati su pokazali kako je, prema mišljenju potrošača, ova Jamničina robna marka najbolja mineralna voda u Hrvatskoj kada govorimo o prepoznatljivosti i upotrebi.

Sagledavajući snagu brenda, rezultati istraživanja pokazuju kako više od 90% potrošača zna za Janu, dok u svim aspektima odnosa potrošača prema brendu Jana u 2014. bilježi rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Rast potvrđuje i pokazatelj da je Jana skočila za pet mjesta na ljestvici TOP 50 brendova u regiji Adria među više od 3.000 brendova obuhvaćenih istraživanjem, pri čemu je opći dojam brenda ocijenjen visokom ocjenom 8,8 na ljestvici do 10.

Uzimajući u obzir rezultate korisnika u kategoriji, lojalnost prema Jani raste, kao i pozitivan imidž koji je Jana u promatranome razdoblju razvijala tijekom kampanje Jana “Voda s porukom”.

Rezultati istraživanja BRANDpuls govore i o odnosu potrošača prema brendu od njegova poznavanja pa sve do lojalnosti, i pri tome u Ipsos Pulsu situaciju ovog brenda ocjenjuju gotovo idealnom.

U promatranome razdoblju 2014. godine više od 90% potrošača zna za Janu. U svim je segmentima snage brenda Jana u 2014. zabilježila rast, što govori u prilog uspješnosti kampanje Jana “Voda s porukom” kojom se, kako ističu iz tvrtke, “nastavlja graditi imidž Jane prirodne mineralne vode koja svakom novom komunikacijom s korisnicima nudi više – ovom je kampanjom ponuđena kap za okrepu uz zrnce mudrosti za razmišljanje”.

Zadržavajući vodeću poziciju, Jana je i u 2014. prepoznata kao najbolja prirodna mineralna voda koju ljudi konzumiraju i lojalni su joj. Promotrivši tržište prirodne mineralne vode i stavljajući u odnose prepoznatljivost i upotrebu, Jana odskače svojim rezultatima te je unatoč snažnoj konkurenciji vodeća među premium brendovima, a i u kategoriji negazirane vode općenito.

Govoreći o općem dojmu brenda na skali do 10, Jana zauzima vodeću poziciju s visokom ocjenom 8,8, čemu je zasigurno pridonio i imidž robne marke koji Jana sustavno i smisleno razvija tijekom godina te i u 2014. uvjerljivo zadržava prvo mjesto.

Uzimajući u obzir rezultate ispitivanja korisnika u kategoriji, lojalnost prema Jani raste, kao i pozitivan imidž koji je u promatranome razdoblju razvila kampanjom Jana “Voda s porukom”. Rezimirajući rezultate ovoga nezavisnog istraživanja agencije Ipsos, vodeća je pozicija Jane stabilna, a kampanja Jana “Voda s porukom” dodatno je privukla slobodno misleće korisnike te je Jana i na taj način učvrstila svoje vodeće mjesto, ističu iz Jamnice.